Barn och familj

Barnverksamheten i Svenska kyrkan i Haninge är bred och uppskattad med grupper för både små och stora barn. Här kan du läsa mer och förhoppningsvis hitta en grupp som passar dig!

Just nu är stora delar av barnverksamheten pausad utifrån de restriktioner som gäller med anledning av Corona. För barn och föräldrar anordnas varje vecka utomhusaktiviteter i mindre grupper - se vidare under ”Utomhuskul”.

Varje vecka samlas flera hundra barn och unga för att delta i våra verksamheter. Barngrupperna är relativt små, för att skapa trygghet och gemenskap. Grupperna är åldersindelade där fokus ligger på lek-, sång- och rörelseglädje, för de allra minsta. För de lite större barnen finns grupper som träffas för att pyssla, baka, se på film och umgås. I Svenska kyrkan i Haninge får stora som små också lära känna kyrkans tro, kultur och traditioner.

Dagkollo för barn 7-12 år

Sommarpyssel, lek, utflykter och mycket mer - i Jordbro, Handen eller Västerhaninge. Kollot är för barn 7-12 år som vill träffa nya vänner och ha roliga dagar tillsammans med oss! Sista anmälningsdag är den 31/5.

Utomhuskul för barn och föräldrar!

När vi inte kan ses som vanligt i olika barngrupper så gör vi vad vi kan för att ändå få mötas - nu laddar vi för massor av utomhuskul. Här hittar du veckans program. Hoppas vi ses!

Digital sångstund

Varje måndag kl. 10-10.30 ses vi för en digital sångstund via Zoom. Kom och var med tillsammans med ditt barn!

Barn och föräldrar samlas i Köpings kyrka där de sjunger och dansar tillsammans. Efter det ber de en bön, tänder ljus och sist fikar tillsammans.

Alla barn i centrum-träffar

För föräldrar med barn 3-12 år. Syftet med träffarna är att stärka relationen mellan förälder och barn. Under fyra träffar med olika teman ges möjlighet att diskutera föräldraskap med andra föräldrar. Innehållet handlar bland annat om hur du som förälder kan främja ditt barns självkänsla, hur föräldrar kan arbeta för att stärka relationerna i familjen och hur konflikter kan förebyggas.

Barn 0 till 6 år

Vi vill att varje barn ska få känna trygghet, glädje och gemenskap i våra grupper. Vi vill också att barnen ska få känna sig värdefulla och viktiga.

Barn 6 till 12 år

Kanske pysslar vi, fikar, bakar, ser film, lyssnar på berättelser ur Bibeln eller spelar biljard. Vi umgås och pratar om vad som känns viktigt i livet, äter kanske något gott och funderar ihop. Det är kostnadsfritt att delta i barnverksamheten.

Körer för barn och unga

Körsång på ett lustfyllt sätt. Svenska kyrkan i Haninges körverksamhet finns tillgänglig för alla åldrar och smaker.

Gudstjänster och mötesplatser

Vi vill att barn i alla åldrar ska ha möjlighet att delta i en gudstjänst på sina egna villkor tillsammans med förälder eller annan vuxen. Välkommen till gudstjänster och vardagsgemenskaper anpassade för barn och familj.

Ung i Haninge

Jobba som volontär utomlands eller hemma, sjung i kör, konfirmera dig, åk på läger, delta i ungdomsaktiviteter.

Hitta barnaktiviteter nära dig