Syföreningar

Välkommen till våra syföreningar

I Hallstahammar-Kolbäcks församling finns två syföreningar, en i Hallstahammar och en i Berg.

Hallstahammar

S:t Lars kyrkliga syförening  träffas i S:t Larsgården andra måndagen i månaden kl 14:00. Det är en syförening som växer. Välkommen du också.

Föreningen samlas till möte en gång i månaden för planering och gemenskap, man gör utflykter och håller auktion med stort lotteri. För att ha en klar koppling till församlingen finns en diakon med på samlingarna och ordföranden är noga med att församlingens anställda kommer ibland och berättar vad som händer bland små och stora.

Varför växer föreningen?  En förklaring kanske är att man trivs tillsammans och därför tar med väninnorna. Man syr inte på sammankomsterna utan de som vill syr och bakar mm hemma. Syföreningen fyller en viktig social funktion och ingen som inte kan eller vill handarbeta ska behöva känna sig utanför.

Vill du också vara med, hittar du kontaktuppgifter nedan.

 

 

S:t Lars kyrkliga syförening - möten 2022

Följande måndagar klockan 14:00 på S:t Larsgården:

  • 9 maj,

  • 12 september,

  • 10 oktober,

  • 14 november samt

  • 12 december. 

Bergs syförening

År 2013 var det 80 år sedan Bergs kyrkliga syförening bildades.

Syföreningen träffas sista torsdagen i månaden klockan 17:00 hemma hos varandra. Man turas om att vara värd/ värdinna. Det första höstmötet brukar dock vara i Björsboda skola i augusti månad. I maj varje år görs en resa till Dalarna, där en av medlemmarna bor. På sommaren anordnas en resa tillsammans med S:t Lars kyrkliga syförening. De båda syföreningarna turas om att vara ansvarig för något trevligt utflyktsmål - ofta en dagsresa.

Bergsafton kallas det välbesökta tillfälle i november, då man inleder med en andakt i kyrkan för att sedan åka vidare till Berga folkets hus för auktion, kaffe och underhållning.

Vill du också vara med, hittar du kontaktuppgifter nedan.

Kontakt syföreningar

Hallstahammar

Gunnel Svensson
ordförande
tfn, 073-995 67 40 

 

Berg

Lena Hedman
tfn, 073-585 89 55