Foto: Günter

Kyrkliga handlingar (begravning, dop, vigsel)

hur påverkar corona?

Covid-19-pandemin präglar fortsatt våra liv, även om vaccinationerna har inletts.

Efter regeringens senaste besked om en gräns på max åtta deltagare plus medverkande personal vid samlingar får dop och vigsel dock firas med en mycket begränsad församling.

Vid begravning är tillåtet antal deltagare 20 personer (utöver medverkande personal).

Vi uppmanar dig att följa gällande restriktioner! Detta för att minska smittspridning till andra och skydda dig själv!

Kyrkliga handlingar är ett samlingsbegrepp för dop, konfirmation, vigsel/välsignelse över partnerskap och begravning - gudtjänster i anslutning till viktiga händelser i livet. För den som har anknytning till Svenska kyrkan och önskar så finns möjlighet till detta.

I menyn kan du välja mellan dop, vigsel och begravning, för att se vad som gäller just för Hallstahammar och Kolbäck. Om du vill läsa mer övergripande vad dessa handlingar står för kan du göra det på Svenska kyrkans nationella webbplats.

Vill du boka en kyrklig handling hos oss kontaktar du expeditionen. Kontaktuppgifter hittar du här nedan.

E-post:
hallstahammar-kolback@svenskakyrkan.se