Musikverksamhet

Antingen det är en orgelkoral eller en jazzafton, körsång eller popmusik – musiken är mycket viktig i Hallstahammar-Kolbäcks församling! Musiken är en självklar del – inte bara i våra gudstjänster – utan i alla våra verksamheter.

Många människor berörs av musik. Musiken tar oss med igenom både sorg och glädje.

Musiken fyller många funktioner och är ett av människans sätt att uttrycka sig - oavsett var i livet man befinner sig. Det kan handla om barnets första vaggvisa, en kärlekssång, närhet, känslor eller rent trallande.

I våra församlingar kan man finna både glädje och gemenskap genom att sjunga tillsammans med andra i de olika körerna. Det finns också möjlighet att ta spellektioner hos våra musiker.

Välkommen att vara med i vårt utbud av musikverksamhet för alla åldrar, och/eller besök oss och lyssna på musiken i våra gudstjänster och musikgudstjänster!

Sammanställning av våra körer etc. (länk till respektive sida)

KolCanto - damkör för dig med körvana
Musikgudstjänster
Spela orgel
S:t Lars kyrkokör - blandand traditionell kör
Strängbandet - för dem som gillar läsarsånger
Musikmakarna - för barn 6-9 år
Ungdomskören - från 13 år och uppåt

Du hittar kontaktuppgifter till våra musiker här nedan.

Helena Aronssson

Ann Kristiansen Lund