Foto: Magnus Aronson /Ikon

Boka vigsel

Här kan du boka vigsel i våra kyrkor i Hägersten. Du kan boka online eller ringa till oss. Här hittar du också hjälp och inspiration kring att planera din vigsel.

Boka vigsel via telefon

Ring 08-685 30 00, måndag–fredag kl. 09.00–12.00.
Hit kan du även vända dig om du har frågor kring online-bokningen.Obs! Telefonbokningen är stängd 18–19/4.

Passa på! Drop-in-vigsel i Uppenbarelsekyrkan

Ett dop i en kyrka. En kvinna med sin man bakom sig, håller barnet i famnen. En manlig präst håller barnets hand.

18/5 Drop-in-dop & vigsel i Uppenbarelsekyrkan

På pingstafton lördag 18 maj, från kl. 10.00 till 16.00, är det både drop-in-dop och drop-in-vigsel i Uppenbarelsekyrkan. Välkommen till en vacker stund. Här kan du läsa vad som är bra att känna till innan du/ni kommer.

Att gifta sig i kyrkan är speciellt. Du håller den du älskar i handen. Till vackra orgeltoner går ni fram till altaret. Där får ni ta del av Guds välsignelse.

Få hjälp att planera vigseln

En brudgum trär vigselringen på sin blivande frus finger.

Så planerar ni er vigsel

Att vigas eller ingå äktenskap är ett sätt att offentligt säga ja till varandra och ett liv tillsammans. En kyrklig vigsel är både ett juridiskt avtal och en gudstjänst. Förutom den anspänning som ett bröllop kan innebära är det viktigt att komma ihåg praktiska detaljer som hindersprövning och legitimation.

Närbild på två personer med vigselringar som håller hand.

Frågor och svar om vigsel

Måste vi ha en stor fest? Hur kan vi göra vigseln personlig? Kostar det ingenting att gifta sig i kyrkan? Här får du svar på några vanliga frågor kring att gifta sig i Svenska kyrkan Hägersten.

Välj musik till vigseln

Musiken är ett viktigt inslag i alla våra gudstjänster. Förutom psalmer kan man ha andra musik- eller sånginslag vid den kyrkliga vigseln.

Om bröllop/vigsel på Svenska kyrkans nationella sidor

Närbild på två personer med vigselringar som håller hand.

Vigselgudstjänsten

Vigselgudstjänsten utformas i samråd mellan brudparet, prästen och en musiker. Prästen är ytterst ansvarig för vigselgudstjänsten och dess olika moment.

En brudgum trär vigselringen på sin blivande frus finger.

Bröllopet rymmer många symboler

Vid livets stora förändringar använder vi ofta riter och symboler. De har en känslomässig funktion och de hjälper oss att lämna det gamla och kliva in i det nya.

Liten pojke överlämnar ring på bröllop.

Bröllop

Planerar du och din partner att gifta er? I kyrkan får ni ett välsignat bröllop. Vi berättar om vigselgudstjänsten och hur ni bokar präst och kyrka. Och lite tips om annat att tänka på också.

Läs om dop i Svenska kyrkan Hägersten

En man och en kvinna i ytterkläder står utomhus. Mannen håller i en bebis.

Boka dop

Välkommen till dop! Här kan du boka dop i våra kyrkor i Hägersten. Du kan boka online eller ringa till oss. Här hittar du också hjälp och inspiration kring att planera ditt dop.