En grupp kvinnor sitter i en ring och lyfter tillsammans ett färgglatt tak. Inne i ringen, under taket, leker små bebisar.
Foto: Alex Giacomini /Ikon

Rytmiksamling på kajen

För alla vuxna och barn. Vi sjunger och gör rörelser till musiken. Kajens café är öppet i anslutning till rytmiken, där vi fikar och det alltid finns någon att prata med.

Tisdagar kl. 10.00.
Torsdagar kl. 14.00 och 16.15.

Hösten 2022: Fram till 8 december.

Våren 2023: Från Tisdag 17 januari till 25 maj
(ingen rytmik den 28 februari och 11 april)

Välkommen även till Öppet café
Måndagar, Tisdagar och Fredagar 9.00–12.00.
Torsdagar 13.00–18.00.

Välkommen till kajens café

Öppet café på kajen

Ett häng för alla åldrar! Välkommen till caféet där det alltid finns någon att prata med. Vi fikar och har fin gemenskap. Missa inte rytmiksamlingarna för alla vuxna och barn, eller lunchandakterna. Öppet fyra dagar i veckan.

Barn och familj – Mötesplatser

En liten pojke kryper på marken. Bredvid åker en bebis på en bobby car.

Öppen förskola

Mötesplatser för dig som är föräldraledig. Här får du en fin stund med ditt barn. Prata med andra föräldrar och delta i sångstunden. Du hittar Öppen förskola i Uppenbarelsekyrkan och Mälarhöjdens kyrka, samt Kom-o-Lek i Gröndals kyrka

Sång i parken

Vi träffas till sångstund utomhus i Svandammsparken i Midsommarkransen. Välkommen med ditt barn för musik och rörelse. Varje tisdag kl. 10.00–10.30, från 17 januari till 16 maj.

Rytmiksamling på kajen

PappaCafé i Gröndal

Välkommen till en mötesplats för pappor och barn med fika, lek, sång och samtal. Vi träffas på fredagar kl. 09.30–11.30 i Gröndals kyrka. Ingen anmälan. Avgiftsfritt.

En bebis ligger på rygg på golvet och tittar upp mor sin mamma.

BabyCafé i Gröndal (0–9 mån)

En träffpunkt för dig med barn som inte har hunnit fylla 9 månader. Vi fikar, umgås och har en sångstund tillsammans. Måndagar kl. 13.30–15.00. Missa inte sångstunden 14.15. Fri entré.

En bebis ligger på rygg på golvet och tittar upp mor sin mamma.

Babysång i Mälarhöjden (0–16 mån)

För dig med bebis 0–16 månader. Vi fikar och sjunger tillsammans. Vi träffas i Mälarhöjdens kyrka på förmiddagen på torsdagar.

En kvinnlig ledare spelar gitarr och sjunger för en grupp barn i ring.

Lek med musik

I Svenska kyrkan Hägersten älskar vi musik. Här kan ditt barn utvecklas genom sång och rörelse. Exempelvis i grupperna Småstjärnorna eller Molntussarna. Du hittar grupper i flera av våra kyrkor.

Några barn står bredvid varandra och sjunger framme i kyrkan. En kvinna kompar på piano.

Barnkörer

Att sjunga i kör är en fantastisk barnaktivitet. I Svenska kyrkan Hägersten finns hela 13 barnkörer för olika åldrar. Du hittar körer i flera av våra kyrkor. Sjung med oss!

Två barn sitter och pysslar.

Efter-skolan-häng

I Svenska kyrkan Hägersten finns flera mötesplatser efter skoltid. Vi äter mellanmål och är kreativa tillsammans. Du hittar mötesplatser i flera av våra kyrkor.

Fredagsmys

Välkommen till en hela-familjen-aktivitet i Uppenbarelsekyrkan.

människor vid cafébord i Kvarterskyrkan på kajen

Kyrkhelg med gudstjänst

En helg i gemenskap för alla åldrar i Kvarterskyrkan på kajen. På lördagen förbereder vi söndagens gudstjänst. Vi sjunger, skapar och samtalar tillsammans. Och fikar till självkostnadspris.

Sommarsång i parken – Öppen förskola flyttar ut

Under sommaren träffas vi i Hägerstens parker. Vi sjunger, leker och fikar tillsammans.

En docka i dopklänning sitter lutad mot dopfunten.

Nydöptgrupp

En samtalsgrupp för alla nydöpta (0–9 mån) med föräldrar. Med dopets budskap som grund pratar vi om föräldraskapets glädjeämnen och utmaningar. Vi gör det under lek och fika. Vi träffas fem tisdagar, på förmiddagen.

Verksamhet för skola och förskola

Kyrkan möter skolan

Svenska kyrkan Hägersten vill vara en resurs för skolans arbete, lärare, elever och övrig personal. Här kan du läsa hur kyrkan samverkar med skolan.

Om ni söker stöd kring familjelivet

Kyrkans familjerådgivning

Få samtalsstöd vid samlevnadssvårigheter och livskriser där nära relationer är i fokus. Familjerådgivningen är öppen för familjer, par och ensamstående.

Läs om dop i Svenska kyrkan Hägersten

En bebis i dopklänning sover i någons famn. Ett barn klappar på bebisens huvud.

Boka dop

Här kan du boka dop i våra kyrkor i Hägersten. Du kan boka online eller ringa till oss. Här hittar du också hjälp och inspiration kring att planera ditt dop.

Hitta mötesplatser för ungdomar

Ungdom och konfirmation

Här hittar du allt du behöver veta om konfirmation. I Svenska kyrkan Hägersten finns konfirmation för dig i åk 8 eller 9, samt gymnasiekonfirmation. Här hittar du också andra aktiviteter, såsom ungdomskväll, efter-skolan-häng och flera körer.