Två händer håller en mobiltelefon där en livesändning från bokmässan visas
Foto: Kristin Lidell

Bokmässan och Se människan 2020

Varje år medverkar Svenska kyrkan på Bokmässan i Göteborg med programmet Se människan. Vi erbjuder ett digert program med existentiellt perspektiv. År 2020 sände vi live från Gamla stans bokhandel i Stockholm med många spännande gäster. Välkommen att se allt i efterhand här på webben.

Bokmässan 2020

Det blev ingen vanlig Bokmässa, utan en digital litteraturfestival där Se människan  medverkade. De existentiella och djuplodande samtal som är Se människans signum kan du höra hemifrån soffan eller där du själv väljer att lyssna. Några av författarna du kan lyssna till är; Betlehem Isaak, Karin Smirnoff, Patrik Lundberg och Martin Hägglund. Kulturminister Amanda Lind och ärkebiskop Antje Jackelén samtalade om det samhällsekonomiska värdet av Svenska kyrkans bidrag till Sveriges kultur och kulturarv och förbundskapten Janne Andersson delade med sig av sina erfarenheter av hur man bygger ett lag. Varje morgon inleddes med en meditation av Mark Levengood

Se människan 2020 sändes från Gamla stans bokhandel.

Se människan och bokmässan 2020

Så minns vi P.O. Enquist

Författaren Per Olov Enquist (1934 - 2020) besökte Svenska kyrkans scen Se människan på Bokmässan vid ett flertal tillfällen. Här i ett samtal med biskop Caroline Krook om Liknelseboken, inspelat 2013.