Kyrkogårdsförvaltningen i Göteborg

Kyrkogårdsförvaltningen i Göteborg

Gravskötsel

Visst vill man vårda minnet av sina anhöriga. Om man inte hinner, kan eller orkar ta hand om graven själv – låt oss hjälpa till. Nyhet - beställ din gravskötsel på webben.

Låt oss ta hand om graven

Vi erbjuder olika typer av skötselavtal, från ytskötsel av en gräs-, grus- eller sandyta, till hela årspaket med skötsel också av blomsterrabatten. Vi klipper gräs, fyller på grus, jord och sand, planterar vår- och sommarblommor, gödslar, rensar ogräs och vattnar vid behov. Till Allhelgonahelgen lägger vi ut granris och dekorationer så att graven är välskött hela året runt. Populärast är vårt årspaket.

Det går också att beställa gravskötsel för fem år i taget. Du är alltid välkommen att diskutera olika möjligheter med vår personalen på vår Gravskötselexpedition, tel. 031-731 80 80. Expeditionen finns på Västra kyrkogården i Göteborg.
Läs våra Villkor vid beställning av gravskötsel.

Beställ gravskötsel på webben

Du kan också beställa gravskötsel på webben - gå till svenskagravar.se, sök upp ”din” grav och fyll i dina önskemål.

Prislista 2017

Årspaket

Skötsel, vår- och sommarplantering, granrisdekoration
Standardyta, 1.200:-
Större ramgrav, 1.500:-

Perennpaket

Skötsel av perenn växt, 2 st påsklilja i kruka, granristäckning under höst/vinter, skötsel av gräs/grusyta, 850 kr

Plantering & skötsel

Vårplantering, pensé, 360 kr resp. 460 kr (stor ramgrav)
Vårplantering, pensé – kundens val - gul eller blå 380 kr resp. 480 kr

Påsklilja/Höstljung, en kruka, 150 kr
Påsklilja/Höstljung, två krukor, 200 kr
Påsklilja/Höstljung, tre krukor, 300 kr

Sommarplantering – ospecificerad blomma, 650 kr resp. 850 kr
Sommarplantering – kundens val (Isbegonia, Begonia, Pelargon, Salvia eller Fuchsia), 750 kr resp. 950 kr
Kantväxt – ospecificerad, 250 kr

Fleråriga växter/buskar, skötsel, 600 kr

Skötsel av sammanhängande gräsmatta eller grusad yta ingår vid plantering, för övriga ytor tillkommer en skötselavgift på, 260 kr

Granris

Granriskrans till Alla helgons dag, 300 kr
Granrisdekoration till Alla helgons dag, 320 kr
Granris, slättäckning till 1:a Advent, 350 kr
Granristoppning till 1:a Advent, 500 kr
Granristoppning plus slättäckt yta till 1:a Advent, 650 kr

Tvätt av gravanordning

Tvätt av gravanordning, 630 kr
Tvätt av gravanordning med ram, 930 kr

Anläggning

Planteringsyta, 600 kr
Gräs, grus eller sand, 600 kr

Läs våra Villkor vid beställning av gravskötsel.

GravSkötsel-expeditionen

Vi svarar på alla frågor om skötsel av gravar, utbud/sortiment av växter samt olika former av skötselavtal.

Ring tel: 031-731 80 80. Tryck 1 för hjälp med frågor kring gravskötsel - vardagar kl. 9-12, 13-16.

E-post: gbg.gravskotsel@svenskakyrkan.se

Adress: Västra kyrkogården,
Sven Brolids väg 35, 414 73 Göteborg

tvätt av gravsten

Kyrkogårdsförvaltningen erbjuder en miljövänlig tvättning av gravstenar, där vi enbart använder vatten och högtryckstvätt, kompletterad med manuell borstning på känsliga partier, t.ex. vid förgyllningar och graverade texter.

På bilden ovan visas hur vi med högtryckstvätt rengör en gravsten från alger, lavar och mossor.

För att kunna göra rent överallt, gräver vi bort sand/flis närmast gravstenen och  i förekommande fall även runt gravramen.

Vi tar emot beställningar hela året, men genomför tvättningen av gravarna samlat på hösten, efter avslutad blomsäsong.

Normalstor gravsten, 630:–*
Stor gravsten, 930:–
Gravsten, inkl. ram, 930:–**

* normalstor stående eller liggande sten, mått ca 60 x 80 cm