Foto: S Adman

Gästrikekustens pastorat

Hamrånge & Hille församlingar

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

En låda tepåsar står bredvid några muggar med Svenska kyrkans emblem.

Öppet hus på Eskön

Vi träffas i gamla skolan på Eskön. Anna Wedin är där med en kaffekorg, ett glatt humör och trevlig samvaro. Vi träffas mellan kl. 14-16. Vårens datum: 23 januari, 20 februari, 19 mars, 16 april, 14 maj Välkomna!

Soppluncher

Vi bjuder in till Soppluncher i Hamrånge kyrka och Hille församlingsgård. Soppa, bröd, kaffe & kaka kostar 60kr. Klicka på bilden eller texten för att se vårens datum.

"Jag är inte konfirmerad"

Lugn - det kan vi fixa! Är du intresserad av vuxen-konfirmation? Hör av dig till prästen Erika Ersholt. erika.ersholt@svenskakyrkan.se telefonnummer: 0722128251

Musik i vår

Våra körer övar troget varje vecka. Här kommer några tillfällen där du kan höra dem sjunga under våren. Hamrånge kyrkokör sjunger i gudstjänsterna i Hamrånge kyrka den 31 mars och 19 maj. De medverkar också vid konserten för Börje Salmings ALS-stiftelse den 14 juni. kören bjuder också in till Sommarkonsert i Hamrånge kyrka den 23 juni kl. 16.00 Ad Astra bjuder in till vårkonsert den 26 maj i Hille kyrka där de tillsammans med kören Opalen sjunger bl.a. Bob Chilcott´s "A Little Jazz Mass". Sjung av hjärtat-kören har musikkafé med schlagertema tisdagen den 28 maj. Platsen är Hille församlingsgård. Hille kyrkokör avslutar sin termin med en sommarkonsert i Hille kyrka den 8 juni. Välkomna!

Ombyggnation i Hille kyrka

Vi bygger om i Hille kyrka och fr o m den 4 mars kommer toaletterna att vara ur bruk. Arbetet kommer troligen att pågå hela mars månad. Det finns toaletter i församlingsgården och utvändigt i källarplanet av församlingsgården. Vi ber er ha förståelse för stöket.

Hille församlingsgård

Öppettider och telefonnummer till expeditionerna!

Besöks-och telefontider på expeditionen i Hille församlingsgård: Måndag kl. 13-15. Telefontid 10-15, lunchstängt 12-13.30. Onsdag kl. 13.30-16. Fredag kl. 10-15, lunchstängt: 12-13.30. Besökstid på expeditionen i kyrkans hus i Bergby: Måndagar kl 10-12. Pastoratets expedition nås via telefon 026-635030 & 0297-572090

TacoLov

Pyssel - Andakt - Tacos - Gemenskap - För alla åldrar! kl 16.30-18.30. Våren 2024 träffas vi: Onsdag 21 februari i Hamrånge kyrka. Onsdag 28 februari i Hille församlingsgård. Torsdag 18 april i Hamrånge kyrka. Torsdag 16 maj i Hamrånge kyrka.

En person som kommit fram till en gammal kyrka håller en mobiltelefon i handen. På skärmen visas information om kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns aktuella gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Lyssna, lär och upptäck

Under mer än tusen år har vi samlat på spännande berättelser och historier om och kring våra kyrkor. Sommaren 2022 lanserades mer än 60 berättelser från Svenska kyrkan i appen Storyspot och påsken 2023 släpptes 50 nya historier. T.ex. kan du lyssna på berättelser från Hamrånge och Hille.

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva