Other languages with Google Translate

Kontakt

Gästrikekustens pastorat Besöksadress: Hillevägen158, 80649 Gävle Postadress: Hillevägen 158, 80649 Gävle Telefon:+46(26)635030 E-post till Gästrikekustens pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Gästrikekustens pastorat

Hamrånge- & Hille församling

Om du klickar på bilden kommer du till biljettförsäljningen.

Tommy Nilsson i Hille kyrka 23 mars

Tommy Nilsson kommer under turnén besöka några av Sveriges allra vackraste kyrkor och i nästan varje ort gästas Tommy av en ängalik kyrkokör knuten till respektive församling - i Hille sjunger Hille- & Hamrånge kyrkokör samt "Sjung för hjärtat"-kören. Körerna medverkar på de stora och omtyckta balladerna "Öppna din dörr", "En dag", "Amelia", "Dina färger var blå" och "Allt som jag känner". Tommy har på denna turné bästa möjliga musikaliska sällskap i pianisten Sven-Gunnar Peterson. Det här blir en konsertupplevelse utöver det vanliga! Om du klickar på bilden kommer du till biljettförsäljningen.

Årets Melllo blev barnens Mello!

Melodifestival!

Årets Melllo blev barnens Mello! Segrare är "Superbarnen", från Hamrånge, som framförde låten 'Varmkorvboogie'. 2:a kom kören Hilletonerna med låten 'Fågel i bur' och 3:a kom Felix med 'Sol, vind & vatten' Behållningen från kvällen kommer oavkortat att gå till Svenskakyrkans internationella arbete. Vi återkommer med ett resultat när kassorna och swishen är räknade!

6/3 Askonsdagsandakt i Hille församlingsgård kl 18.30.

Följande onsdagar kl 19 hemma hos församlingsbor.
13/3 hos David och Eleonora Forsling, Hilleviksvägen 64A.
20/3 hos Öivind Englund, Stationsgatan 4 i Strömsbro.
27/3 hos Ann-Mari och Lennart Ahlenius, Södra Prästvägen 31 i Hille.
3/4 hos Olle och Gun-Britt Forsling, Oppalavägen 4 i Björke.
10/4 hos Olle och Lillemor Lindblom, Utnoravägen 10 i Björke.

Stugmöten i fastan - ekumeniska i Hille

6/3 Askonsdagsandakt i Hille församlingsgård kl 18.30. Följande onsdagar kl 19 hemma hos församlingsbor. 13/3 hos David och Eleonora Forsling, Hilleviksvägen 64A. 20/3 hos Öivind Englund, Stationsgatan 4 i Strömsbro. 27/3 hos Ann-Mari och Lennart Ahlenius, Södra Prästvägen 31 i Hille. 3/4 hos Olle och Gun-Britt Forsling, Oppalavägen 4 i Björke. 10/4 hos Olle och Lillemor Lindblom, Utnoravägen 10 i Björke.

En onsdag i månaden, kl 13-15, bjuder vi in till kafé eller soppa.

13/2 SOPPA - Alma Pettersson, Apostlagärningarna29-historien fortsätter.
13/3 KAFÉ - Jan Lundström, Berättelser från Thailand.
10/4 SOPPA- Olof Thunman, "Vifors ett stångjärnsbruk".
15/5 SOPPA - Vi sjunger in sommaren tillsammans.

Onsdagskafé/Sopplunch i Bergby

En onsdag i månaden, kl 13-15, bjuder vi in till kafé eller soppa. 16/1 KAFÉ - Kristian Nervik Nilsen & Alexander Bäcklin, Brynäs IF, berättar om Brynäs, hockey, Unicef och En bra start. 13/2 SOPPA - Alma Pettersson, Apostlagärningarna29-historien fortsätter. 13/3 KAFÉ - Jan Lundström, Berättelser från Thailand. 10/4 SOPPA- Olof Thunman, "Vifors ett stångjärnsbruk". 15/5 SOPPA - Vi sjunger in sommaren tillsammans.

Ingen anmälan, eller avgift - bara kom!

TacoLov

Fika - Skapande aktivitet - Vardagsgudstjänst - Tacos - Gemenskap - För alla åldrar! Ingen anmälan, eller avgift - bara kom! Tisdagarna 5 februari, 5 mars, 2 april & 7 maj. Kl 16.30-18.30 i Församlingshuset i Bergby.

Vi träffas och samtalar kring bibeltexter.
Tisdagar kl 13.30-15.30 i Kyrkans hus, Bergby.
5 & 19 februari - 5 & 19 mars - 2, 16 & 30 april - 14 maj

Ledare: Sture Larsson

Bibelsamtal

Vi träffas och samtalar kring bibeltexter. Tisdagar kl 13.30-15.30 i Kyrkans hus, Bergby. 5 & 19 februari - 5 & 19 mars - 2, 16 & 30 april - 14 maj Ledare: Sture Larsson

31 mars - "PÅ GOTT OCH ONT",  Marcus "Marre" Svensk talar,
Sång och musik ungdomar.
28 april - "ATT BLI DEN JAG ÄR" Tova Malmborg talar,
Sara Kreft sång.

Rastplats i Hille kyrka kl 16

27 januari - ”VÄGEN UT UR MISSBRUK” Håkan Larsson -talare, Lukas Sköld - solist. 24 februari - "DET SOM RÖR VID OSS", Anna Linander tal och sång, Maria Dahl piano, Kalle Wahlström bas, Benjamin Jiang cello. 31 mars - "PÅ GOTT OCH ONT", Marcus "Marre" Svensk talar, Sång och musik ungdomar. 28 april - "ATT BLI DEN JAG ÄR" Tova Malmborg talar, Sara Kreft sång. 26 maj- "LIVETS VANDRING FRÅN FÖRNEDRING TILL SJÄLVRESPEKT" Maria Kirner talar, Anna Marcelind Liljeberg solist.

Varje lördag kl 17 serveras en enkel måltid i Hille församlingsgård.
Vi avslutar med en helgsmålsbön i andaktsrummet kl 18.
Kom och dela en fin stund i trevlig gemenskap inför söndagen
hälsar Clara och Simon m.fl.

Mat och helgsmålsbön - När veckan går i mål

Varje lördag kl 17 serveras en enkel måltid i Hille församlingsgård. Vi avslutar med en helgsmålsbön i andaktsrummet kl 18. Kom och dela en fin stund i trevlig gemenskap inför söndagen hälsar Clara och Simon m.fl.

En "må bra kör" där du får energi och blir glad!
Kör för nybörjare. Vi sjunger, fikar och får med oss ett ord hem.
Tisdagar, jämna veckor, kl 17.30-19.30.
Körledare: Marianne Hein-Nordström 026-635042 & Annelie Ekholm  026-635045

Sjung av hjärtat-kören

En "må bra kör" där du får energi och blir glad! Kör för nybörjare. Vi sjunger, fikar och får med oss ett ord hem. Tisdagar, jämna veckor, kl 17.30-19.30. Körledare: Marianne Hein-Nordström 026-635042 & Annelie Ekholm 026-635045

Uppdatering av gravplatssystem på österhed

Bild: Gustaf Hellsing/IKON

Under 2018/ 2019 kommer vi att uppdatera gravplatssystemet över gravarna på Österheds kyrkogård. Detta innebär att vi kommer att skylta vissa gravar om att vi söker kontakt med gravrättsinnehavare/ anhöriga till gravsatta.

Alla är välkomna att kontakta oss vid frågor om ev gravrättsinnehavare på era gravar samt vid uppdateringar av tex adress och telefonnummer.
Allt för att vi ska nå ut till rätt personer vid ex erbjudande av gravskötslar och när gravrättstider löpt ut.

Jan Lundström
Kyrkogårdsföreståndare
0297- 101 37
jan.lundstrom@svenskakyrkan.se