Meny

Gästrikekustens pastorat

Hamrånge- & Hille församling

Kära vänner!
I skrivandets stund är det mycket oro som pågår i världen. Även vi är en del av samma värld, en älskad, men också mycket sårbar värld. Jag vänder mig till Er nu med en liten uppdatering kring hur vi för närvarande hanterar läget i Gästrikekustens pastorat. Allt detta på grund av Corona-viruset

•	När det gäller våra verksamheter för vuxna där många riskgrupper ingår, ställs all sådan verksamhet in från och med  18/3. Körer, promenadgrupper, soppluncher, samtalsgrupper, leva vidare grupper osv. Detta gäller tills vidare. Flera grupper har redan tidigare ställts in, men nu gäller denna bestämmelse alla. 
•	Ungdomsverksamhet såsom konfirmander och ungdomsgrupper får tillsvidare fortsätta dock i mindre, uppdelade grupper. Vi följer Folkhälsomyndighetens försiktighetsåtgärder även där, detta kan också komma att ändras från en stund till annan.
•	När det gäller barnverksamheten har vi gjort vissa ändringar. Se mer info på barnverksamhetens sidor.
•	Barnkörer är inställda.
•	Söndagens gudstjänster firas som inplanerat. 

”Inte ens i den mörkaste dal fruktar jag något ont, ty du är med mig, din käpp och stav de tröstar mig” Ps. 23:4
Låt oss bära varandra och hela pastoratet i våra förböner denna oroliga och på många sätt utmanande tid!
Kära vänner, ta hand om Er och Gud välsigne och bevare Er alla!

Daniel Andrén, kyrkoherde

Coronaviruset och pastoratets verksamheter

Kära vänner! I skrivandets stund är det mycket oro som pågår i världen. Även vi är en del av samma värld, en älskad, men också mycket sårbar värld. Jag vänder mig till Er nu med en liten uppdatering kring hur vi för närvarande hanterar läget i Gästrikekustens pastorat. Allt detta på grund av Corona-viruset • När det gäller våra verksamheter för vuxna där många riskgrupper ingår, ställs all sådan verksamhet in från och med 18/3. Körer, promenadgrupper, soppluncher, samtalsgrupper, leva vidare grupper osv. Detta gäller tills vidare. Flera grupper har redan tidigare ställts in, men nu gäller denna bestämmelse alla. • Ungdomsverksamhet såsom konfirmander och ungdomsgrupper får tillsvidare fortsätta dock i mindre, uppdelade grupper. Vi följer Folkhälsomyndighetens försiktighetsåtgärder även där, detta kan också komma att ändras från en stund till annan. • När det gäller barnverksamheten har vi gjort vissa ändringar. Se mer info på barnverksamhetens sidor. • Barnkörer är inställda. • Söndagens gudstjänster firas som inplanerat. ”Inte ens i den mörkaste dal fruktar jag något ont, ty du är med mig, din käpp och stav de tröstar mig” Ps. 23:4 Låt oss bära varandra och hela pastoratet i våra förböner denna oroliga och på många sätt utmanande tid! Kära vänner, ta hand om Er och Gud välsigne och bevare Er alla! Daniel Andrén, kyrkoherde

De fysiska expeditionerna kommer att vara stängda fr.o.m. den 26 mars 2020. Du är välkommen att ringa oss i HILLE på 026-635030 och 026-635031 mellan kl 10-17 (Lunchstängt 12.30-13.30) och HAMRÅNGE på 0297-572090 tisdag och onsdag mellan kl 10-12.

Ta hand om dig!

Ändrade tider på expeditionerna

De fysiska expeditionerna kommer att vara stängda fr.o.m. den 26 mars 2020. Du är välkommen att ringa oss i HILLE på 026-635030 och 026-635031 mellan kl 10-17 (Lunchstängt 12.30-13.30) och HAMRÅNGE på 0297-572090 tisdag och onsdag mellan kl 10-12. Ta hand om dig!

I coronakrisen så har Tomaskyrkan i Västerås istället för sopplunchen varje torsdag erbjudandet att köpa lunch för 40 kr med möjligheten att få den hemlevererad eller hämta den. I matpaketet ingår alltid en liten present.

"Ge oss idag det bröd vi behöver"

Viktigt meddelande till alla som bor i Hille och Hamrånge församlingar: "Ge oss idag det bröd vi behöver" Kan du inte få hem den mat eller de apoteksvaror du behöver på grund av Corona-utbrottet? Gästrikekustens pastorat samordnar volontärer och anställda i hela pastoratet, och många står beredda att hjälpa den som har svårt att få hem det livsnödvändiga. Givetvis är det klokt att använda affärers egna hemkörningsmöjligheter om man kan, eller be en granne eller en familjemedlem. Men om det av olika skäl inte går, så går det utmärkt att ringa oss! Du som bor i Hille församling, ring Simon Hedlund, 070-396 43 38 Du som bor i Hamrånge församling, ring Clara Bergel Jansson, 070-272 99 83 Vet du inte vilken församling du tillhör, ring Simon. Du behöver inte vara medlem i Svenska kyrkan för att få hjälp. Vi kommer aldrig be om pengar innan varorna är levererade - om någon gör det och säger att de är från oss, säg nej! Har du inga pengar hemma så kan vi fakturera kostnaden för varorna efteråt. Sprid till alla som kan behöva det! Allt gott i Kristus/ Simon, Clara, och alla tjänstgörande volontärer och anställda i Gästrikekustens pastorat