Kontakt

Gagnefs pastorat Besöks- och postadress: Kyrkbyvägen 35, 78530 Gagnef Telefon: +46(241)61012 E-post till Gagnefs pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Gagnefs pastorat

Våra församlingar i Gagnef, Mockfjärd & Dala-Floda.

Årskurs sex från Mockfjärdsskolan besökte Mockfjärds kyrka och kyrkogård.

Allhelgonavandring på Mockfjärds kyrka

Årskurs sex från Mockfjärdsskolan besökte Mockfjärds kyrka och kyrkogård. Allhelgonavandringen började i kyrkan där kantor Anna-Karin Lisell spelade begravningsmusik och alla sjöng ”Härlig är jorden”. Prästen Timo Löppönen berättade om våra begravningstraditioner. Timo guidade sen eleverna på kyrkogården och Allhelgonavandringen avslutades i bårhuset.

Familjegudstjänst med Fars dag-tema

Söndagen 11/11 genomfördes en familjegudstjänst med lite extra fokus på alla pappor. Prästen Timo berättade om Jesus och hans lärjungar och alla barn fick vara med och delge saker som de visste om ämnet. Barnen i Öppet Hus-grupperna hade också gjort en liten utställning med varsin blomma med sin pappas namn. Barnen påpekade att Gud skulle ha en blomma i utställningen eftersom han är pappa till oss alla! Barn- och ungdomskörerna medverkade tillsammans med kantor Anna-Karin Lisell och det hela avslutades med ett speciellt framträdande av "Pappakören" som uppträder en gång per år! Efter gudstjänsten hade barnledarna Helen Sörling och Clas Pettersen ordnat med korv och kladdkaka med vispgrädde i Församlingsgården.

Under höstlovet anordnades en resa till Tomteland för pastoratets barngrupper.

Resa till Tomteland

Under höstlovet anordnades en resa till Tomteland för pastoratets barngrupper.

Boka

Ring 0241-610 12 om du vill boka tid för dop eller vigsel.

Swisha din kollekt

Att vi går mot ett "kontantlöst samhälle" märks även vid våra gudstjänster. De av oss som sällan har kontanter på sig har möjlighet att skicka pengar via swish i sina mobiltelefoner.

Här är numren du kan skicka din kollekt till:

Gagnefs församling: 123 617 28 11

Mockfjärds församling: 123 000 82 35