Kontakt

Gagnefs pastorat Besöks- och postadress: Kyrkbyvägen 35, 78530 Gagnef Telefon: +46(241)61012 E-post till Gagnefs pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Gagnefs pastorat

Våra församlingar i Gagnef, Mockfjärd & Dala-Floda.

Vigsel och/eller dop på Alla hjärtans dag 14/2.

Drop in i Gagnefs kyrka

Vigsel och/eller dop på Alla hjärtans dag 14/2.

Vi söker en vik. barn- och ungdomsledare!

Gagnefs kyrka samlade på söndagkvällen en stor skara åhörare för att sjunga psalmer och lyssna till traditionella sånger framförda av ett hundratal sångare och instrumentalister. Avesta Gospel Brass var inbjudna att tillsammans med bygdens fyra körer Salig Blandning, Bäsnaentusiasterna, PROkören samt Gagnefs kyrkokör förgylla musikupplevelsen med mäktiga brassklanger. Gruppen hemmahörande i Pingstkyrkan i Avesta spelade även ett antal medley-arrangemang från den engelska jultraditionen. Dirigenter var Torbjörn Cervin och Lollo Rosén.

Julsånger i Gagnefs kyrka

Lucia och julavslutning

Fredagen den 14/12 samlades 201 personer i Mockfjärds kyrka för att njuta av ett stämningsfullt Luciatåg. I år var det Celine Magnusson som fick äran att få rollen som Lucia, i sällskap med barn och ungdomar från våra olika grupper och körer. Anna-Karin Lisell var kantor och Timo Löppönen ledde gudstjänsten. Efter tillställningen bjöds alla deltagare på julfest med lussekatt och pepparkaka i församlingsgården och självaste Tomten kom och hälsade på med en liten julklapp till alla barn! För fikat ansvarade barnledarna Helen Sörling och Clas Pettersen, med hjälp av de frivilliga Therese och Alicia Pettersen.

Årskurs sex från Mockfjärdsskolan besökte Mockfjärds kyrka och kyrkogård.

Allhelgonavandring på Mockfjärds kyrka

Årskurs sex från Mockfjärdsskolan besökte Mockfjärds kyrka och kyrkogård. Allhelgonavandringen började i kyrkan där kantor Anna-Karin Lisell spelade begravningsmusik och alla sjöng ”Härlig är jorden”. Prästen Timo Löppönen berättade om våra begravningstraditioner. Timo guidade sen eleverna på kyrkogården och Allhelgonavandringen avslutades i bårhuset.

Mockfjärdskolans åk 3 besökte Slink in verksamheten torsdagen 6.12. Internationella gruppen hade anordnat denna Slink in för att samla in pengar till kyrkans Julinsamling. Eleverna sjöng vackert välkända julsånger och deras besök var mycket uppskattat! Anna Yngbäck kompade för eleverna. Efter julsångerna fikade skolbarn tillsammans med andra besökare. I väntan på detta besök spelade Torbjörn Rönnbäck julmelodier för Slink in- besökare.

Julinsamling i Mockfjärd

Boka

Ring 0241-610 12 om du vill boka tid för dop eller vigsel.

Swisha din kollekt

Att vi går mot ett "kontantlöst samhälle" märks även vid våra gudstjänster. De av oss som sällan har kontanter på sig har möjlighet att skicka pengar via swish i sina mobiltelefoner.

Här är numren du kan skicka din kollekt till:

Gagnefs församling: 123 617 28 11

Mockfjärds församling: 123 000 82 35