Tala film, tala liv

Är du filmintresserad? Då är detta något för dig!

Vessige och Okome församlingar inbjuder till filmkvällar. Vi träffas kl. 18.00 i Vessige kyrka. Efter filmen fikar vi och samtalar vi om vad vi har sett. Vi beräknar hålla på till ca kl. 21.00.

Vårens tillfällen och filmer är:

17 jan: Ted – för kärlekens skull - Är en svensk dramafilm i regi av Hannes Holm som hade premiär den 3 januari 2018. Filmen som är producerad av Stella Nova Film är en biografifilm om Ted Gärdestad och täcker hans liv från genombrottet på 1970-talet fram till återkomsten på 1990-talet.

31 jan: Borg - Är en svensk biografisk dramafilm om tennisspelaren Björn Borg. Den hade premiär den 6 september 2017. Den är regisserad av danske Janus Metz Pedersen efter ett manus av Ronnie Sandahl. Huvudrollen spelas av Sverrir Gudnason. Filmen skildrar åren i Björn Borgs liv då han gjorde resan från Södertälje till världseliten, samt omkring rivaliteten mellan honom och amerikanen John McEnroe (spelad av Shia LaBeouf) och finalmatchen dem emellan i Wimbledonmästerskapen 1980.

14 feb: Kungens val (originaltitel: Kongens nei) - Är en norsk spelfilm från 2016. Filmen bygger på historiska händelser och utspelar sig i Norge under tre dagar av Tyska rikets invasion i april 1940. Tyskarna försöker att gripa eller döda kung Haakon, hans familj och regeringen, som upplever en dramatisk flykt.

28 feb: Stilla Hjärta - Den Oscar vinnande regissören Bille Augusts film är ett gripande familjedrama som utspelar sig på den natursköna ön Fyn. Skådespelaren Paprika Steen vann priset Bästa Kvinnliga Skådespelare på San Sebastian Film Festival för hennes roll, hon spelar dottern till en mamma som står inför ett tufft beslut.

14 mars: Festen - Var den första Dogme 95 filmen och är idag en riktig kultfilm i Danmark. Filmen är regisserad av Thomas Vinterberg och handlar om en fest där flertalet anklagelser från olika håll leder till att en familj splittras. Huvudrollen spelas av Ulrich Thomsen (The World Is Not Enough).

Åke Vering

Mer om Åke Vering