Tala film, tala liv

Är du filmintresserad? Då är detta något för dig!

Vessige och Okome församlingar inbjuder till filmkvällar. Vi träffas kl. 18.00 i Vessige kyrka. Efter filmen fikar vi och samtalar vi om vad vi har sett. Vi beräknar hålla på till ca kl. 21.00.

Höstens tillfällen och filmer är:

1 nov: Frihet - Den blå filmen, Prisbelönat drama av Krzysztof Kieslowski med Juliette Binoche. Julie förlorar sin man och sitt barn i en bilolycka. På sjukhuset försöker hon ta sitt liv men bestämmer sig sedan för att skapa en ny tillvaro. Ett nytt liv i Paris fritt från allt det gamla. Den första filmen i trilogin "Trikoloren".

15 nov: Jämlikhet - Den vita filmen, Andra delen i Trikoloren-trilogin börjar med en skilsmässa, en man kastas ut i ett tomrum, förödmjukad av sin franska hustru. Han hamnar utan fotfäste i sitt hemland Polen. Hans väg tillbaka till självkänsla är en raffinerad hämnd mot sveket. Ett sätt att nå känslomässig jämlikhet.

29 nov: Broderskap - Den röda filmen, Tredje delen i Trikoloren-trilogin. Valentine, en ung modell och student, möter en äldre pensionerad domare, av ren tillfällighet när hon kör på hans hund med sin bil. När hon kommer på att han avlyssnar sina grannars telefonsamtal börjar han berätta sitt livs historia, och hennes avsky vänds till fascination och medlidande. Hennes möte med den ensamme domaren som gått vilse i livets labyrint gör att båda kommer till insikt om ett av fundamenten i vårt sociala liv, engagemanget för vår nästa, den sanna innebörden i ordet broderskap.

13 dec – The Holiday, The Holiday är en amerikansk romantisk komedi från 2006 i regi av Nancy Meyers med Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law och Jack Black i huvudrollerna. En riktig feel-goodfilm för att komma i stämning inför julfirandet.

Åke Vering

Direkt: 0346-200 54