Mötesplats odlingslotten

För dig som gillar odling och vill träffa nya vänner!

Välkommen till vår nya mötesplats vid Tranholmen. En liten lott att mötas på över en kopp kaffe, där vi kan umgås utomhus, odla tillsammans och träna svenska. För alla som gillar att odla eller bara är nyfikna på att testa!

Odlingsprojektet är ett samarbete mellan Ekerö pastorat, Ekerö kommun och den ideella föreningen Välkommen till Mälaröarna.

Initiativet kom till som ett alternativ till alla inställda verksamheter och språk caféer till följd av pandemin våren 2020. En ny mötesplats utomhus för fortsatt språkträning men också för att upprätthålla de sociala nätverk som skapats och som är så viktiga. Platsen tar form utifrån de som kommer dit och det som vi fått skänkt av Mälaröbor och odlingsgrannar i Sjöängens Trädgårdsförening.

Under vår, sommar, höst samlas en grupp entusiastiska odlingsvänner utanför Ekebyhovskyrkan varje torsdag kl 10 för gemensam promenad till ”Mötesplats odlingslotten” för att plantera, rensa, skörda, snickra, njuta av naturen och träna svenska tillsammans. Under odlingssäsongen 2021 var det även många som möttes på lotten under lördagsförmiddagar. Nu planerar vi för årets odlingssäsong. Varmt välkommen att vara med oss på lotten 2022!

Varmt välkommen!

Besök av socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (26 augusti 2020) Foto: Marie Rickberg

Ett fint initiativ som föddes ur coronapandemin och som är värt att lyfta och hylla. Jag lämnar Mötesplats Odlingslotten full av energi.

Ardalan Shekarabi, socialförsäkringsminister

Vill du veta mer?
Tveka inte att kontakta oss: