Mötesplats odlingslotten

För dig som gillar odling och vill träffa nya vänner!

Välkommen till vår nya mötesplats vid Tranholmen. En liten lott att mötas på över en kopp kaffe, där vi kan umgås utomhus, odla tillsammans och träna svenska. För alla som gillar att odla eller bara är nyfikna på att testa!

Odlingsprojektet är ett samarbete mellan Ekerö pastorat, Ekerö kommun och den ideella föreningen Välkommen till Mälaröarna.

Initiativet kom till som ett alternativ till alla inställda verksamheter och språk caféer till följd av pandemin våren 2020. En ny mötesplats utomhus för fortsatt språkträning men också för att upprätthålla de sociala nätverk som skapats och som är så viktiga. Platsen tar form utifrån de som kommer dit och det som vi fått skänkt av Mälaröbor och odlingsgrannar i Sjöängens Trädgårdsförening.

Vi ses på ”Mötesplats odlingslotten” vid Sjöängens trädgårdsförening, Tranholmsvägen så länge vädret tillåter torsdagar kl 10-12 och lördagar kl 10.30-ca 13. Vi planterar, rensar, skördar, snickrar, njuta av naturen, tränar svenska och har trevligt tillsammans. Vi uppdaterar här på hemsidan när vi stänger odlingslotten för odlingssäsången 2023 och när vi startar upp igen våren 2024.

Varmt välkommen!

Besök av socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (26 augusti 2020) Foto: Marie Rickberg

Ett fint initiativ som föddes ur coronapandemin och som är värt att lyfta och hylla. Jag lämnar Mötesplats Odlingslotten full av energi.

Ardalan Shekarabi, socialförsäkringsminister

Vill du veta mer?
Tveka inte att kontakta oss: