Dörby-Hossmo

En Gemenskap - Mässa på tre platser. I stället för att fira exakt samma gudstjänst på olika ställen, väljer vi att anpassa gudstjänsterna till de olika rummens förtjänster.

HOSSMO KYRKA 900 ÅR

I år 2023 är det högst troligt 900 år sedan Hossmo kyrka stod färdig. Stark och trygg nere vid ån. Tänk om väggar kunde tala. Då skulle kyrkans murar ha mycket att berätta.

I 900 år har socknens folk kommit dit och mättat stenarna med sina böner. De har kommit i krig och orostider, i glädje för att döpa ett nyfött barn eller för att viga samman två älskande och för att i sorg följa nära och kära till den sista vilan på kyrkogården. De har kommit för att möta Gud i Ordet och nattvarden, i bönen och tystnaden. Släktled efter släktled.

Också i dag kommer nyblivna föräldrar för att döpa sina barn, nervösa brudpar går altargången fram och sörjande samlas kring kistan. Än idag samlas männsikor varje söndag för att fira mässan tillsammans.

I höst får vi fira en nyrenoverad 900-åring ordentligt och skicka henne in i framtiden.

VARMT VÄLKOMNA ATT FIRA!

Hossmo Kyrka firar 900 år

Här ser du jubileumsprogrammet för Hossmo kyrka

Ett kors på ett kyrktorn mot en blå himmel.

KALLENDARIE

augusti, spetember, oktober, november

Lägerkonfirmation i Dörby-Hossmo 2023-2024

Vill du konfirmera dig, åka på läger och resa med kompisar? Då passar lägerkonfirmation i Dörby-Hossmo dig. Våra träffar består till största delen av olika läger under året och en utlandsresa till Polen över Kristihimmelsfärdshelgen i maj. Obs! Begränsat antal platser.

Vuxna

Vi har flera olika aktiviteter under veckan. Kanske är det någon du vill vara med på?

Ungdomar

Välkommen till någon av våra ungdomsgrupper

Barn

Vi har flera barngrupper som är indelade efter ålder. Anmäl dig enkelt genom att klicka på bilden och fyll i längst ner på sidan.

Dop

Att döpas är att välkomnas in i den kristna kyrkans gemenskap

Konfirmation

Confirmare = bekräftelse. Det som bekräftas är det dop du en gång varit med om eller är på väg till

Vigsel

"Störst av allt är Kärleken"

Begravning

Att bli lämnad - och få lämna - Ett sista farväl. Begravningen är en hjälp till att börja sörja - en hjälp till att förstå vad som skett, och en hjälp att möta de olika tankar och känslor som ofta bor i sorgen.

Kontakt

0480-38360 dorby.pastorat@svenskakyrkan.se

Behöver du låna eller hyra lokal?

Vi har två församlingshem som vi hyr ut om det är ledigt.

Församlingsinstruktion

Här kan du läsa mer

Pastorsexpeditionen är öppen helgfri:  måndag 12-16, tisdag 10-13, onsdag och torsdag 9:00-13:00. Vill ni komma i kontakt med oss på andra tider? Skicka gärna mail till dorby.pastorat@svenskakyrkan.se så kontaktar vi er så fort vi kan.

Telefonnummer: 0480-38360

Välkomna att höra av er!