Strängnäs stift

Prata med oss

Kontakt

Strängnäs stift Besöksadress: Gyllenhjelmsgatan 1-2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 84, 64522 Strängnäs Telefon: +46(152)23400 E-post till Strängnäs stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Strängnässtiftare i Sydafrika

Joacim Wäppling från Bettna och Berit Jakobsson från Tived, två av Strängnäs stifts engagerade internationella samordnare, har i dagarna rest till Sydafrika med Svenska kyrkans internationella arbete.


Tillsammans med andra samordnare från hela landet får de chansen att möta några av de människorättskämpar och organisationer som Svenska kyrkans Internationella arbete stöttar på plats.

”Både jag och Berit ser fram emot att få uppleva och ta del av Svenska kyrkans internationella arbete i Sydafrika, möta partners och få uppleva projekten "in real ". Vi hoppas få uppleva nya intryck, dofter, värme och många meningsfulla möten med människor. När vi kommer hem blir vårt uppdrag att gå ut i Stiftets församlingar och berätta om våra upplevelser.”  

Här är ett blogginlägg om några av de projekt och insatser som Joacim och Berit kommer besöka under sin resa.   https://blogg.svenskakyrkan.se/internationelltarbete/2017/10/27/gruvdrift-forstor-manniskoliv/

Bild: Gustaf hellsing/IKON