Ingemar Söderström deltar i Reformationsjubileum i Tanzania

Nyhet Publicerad

En hälsning från Ingemar Söderström som just nu befinner sig i Bukoba, Tanzania, för att delta i den luterska kyrkans (ELCT-NWD) reformationsfirande på lördag.

”Jag anlände i Bukoba på förmiddagen och blev väl mottagen av biskop Abednego på flygplatsen. Därefter har jag inlett ett intressant och intensivt besöksprogram man förberett för mig.
Jag har fått se ett barnhem för barn under två, tillverkning av kyrkliga textiler och oblater, en yrkesskola, varit på den snickar- och textilhantverkskola (Ilemera) som under tio år stötts från Olaus Petri i Örebro, ett vårdhem, en vårdcentral, ett sjukhus (Endolage) som länge fått stöd av domkyrkoförsamlingen, ett hem/skola för gatubarn, en skola för döva och en tillitsfull secondary school.
Jag har sett fotbollsmatch och firat mässa - allt i under stiftets huvudmannaskap, och fint introducerat av alla mina värdar.”

Ingemar Söderström
tidigare kyrkoherde i Örebro pastorat