Stefan Löfven bjuds in till Botkyrkahuset i Almedalen

Nyhet Publicerad

Öppet brev till Stefan Löfven från organisationer i Botkyrka kommun.

Stefan, välkommen till Botkyrkahuset i Almedalen för att träffa engagerade medborgare!

Vi i Botkyrka är på plats i år igen för att göra våra röster hörda, samtidigt som statsminister Stefan Löfven i år prioriterar fler samtal med engagerade medborgare framför tal i Almedalen. Men Stefan, du är varmt välkommen till Botkyrkahuset i Visby för att träffa oss!

För oss i Botkyrka är det glädjande att fler och fler anammar vårt koncept, att tala med verkliga, engagerade människor istället för med PR-byråer. Engagerade medborgare är grunden i allt vi gör i Botkyrka, vare sig det handlar om planering av ett bostadsområde, trygghetsskapande åtgärder eller kulturinitiativ.  Medborgare ska alltid kunna delta och göra sin röst hörd – så även i Almedalen.

- Utan alla aktiva Botkyrkabor skulle kommunen bara vara en geografisk gräns, just därför ska vi alla åka till Almedalen, säger kommunstyrelsens ordförande  Ebba Östlin (S).

Det är därför en självklarhet att vi Botkyrka-aktörer, även i år i Almedalen, Sveriges epicentrum för politik och debatt, tar plats och låter våra röster höras. Almedalen är en arena som för övrigt tyvärr präglas allt för mycket av ett makthavarperspektiv.  Det är kanske inte så förvånande att statsminister Stefan Löfven i år valt bort Almedalen för att istället besöka förorter, landsbygd och skärgård.

Men har Stefan Löfven tid och möjlighet är han välkommen och träffa oss engagerade medborgare i Botkyrkahuset på Korsgatan 24 i Visby. Här finns just de människor som han vill lyssna på och förhoppningsvis ger det även resultat i realpolitiken.

Liksom förra året kommer Botkyrkahuset möjliggöra för engagerade medborgare och Botkyrka-aktörer att komma till tals i Almedalen. Och det gäller även de som inte har råd att anlita egen PR-byrå, inte har kontakter eller budget.

Kraften och initiativen finns hos oss som ser Botkyrka, och andra förorter, som Sveriges framtid - vi är Sveriges spjutspets.

I Almedalen finns chansen att träffa oss Botkyrka-aktörer där vi delar med oss av perspektiv och erfarenheter från olika projekt och engagemang. Vi tar också med oss tankar och åsikter från vänner, föräldrar och våra lokala nätverk.  Eller som organisationen Miljonbemanning uttrycker det i vår session klockan 17 på torsdag ” Vi pratar med dem och inte om dem” och syftar på unga vuxna som inte får komma till tals.

Några av övriga programpunkter i Botkyrkahuset Almedalen är:

  • Hur ser framtidens intelligenta förort ut? (Subtopia och Mitt Alby)
  • Hur man förlöser en potential av goda idéer och engagemang. (Orten Industries)
  • Hur matchningen på arbetsmarknaden börjar i grundskolan. (My Dream Now)
  • Så förändrar vi Sverige och världen med ungas berättelser. (Fanzingo & Sveriges Röster Nätverket)
  • Man ser inte talangen för alla bokstäver. (The Good Talents & Diversity Initiative Sweden)

Sist men inte minst, vår plats i Almedalen är till för att göra vår röst hörd och vi är säkra på att det är fler partiledare än Stefan Löfven som har nytta av en nära dialog med oss. Ni är alla välkomna till Botkyrkahuset.

Botkyrka i Almedalen, representerade av: Assyrier utan gränser, Bactiguard, Boodla, Botkyrka Församling, Botkyrka kommun, Botkyrka Vuxenutbildning, Botkyrka YAP, Botkyrkabyggen, Botkyrka Ungdomsfullmäktige, Diversity Initiative Sweden, Fanzingo, Färgsättarna, Konyaspor, Kulturjägarna, Look for skill, Mångkulturellt Centrum – MKC, MeraNu, Miljonbemanning, Mode 3, My Dream Now, Orten Industries, Radio Botkyrka, Restaurang Safiren, Subtopia, The Good Talents, Unesco LUCS, Sveriges Röster Nätverket, Mitt Alby, (Södertörns högskola)