Kvinnorna kommer till graven
Foto: IKON

Påskdagen

Nyhet Publicerad Ändrad

När en grupp kvinnor kommer till Jesus grav är stenen bortrullad och hans kropp är inte där. Jesus har uppstått från döden. Han har dött för människorna. Genom att han dog får människorna nu evigt liv.

Veckan efter påskdagen kallas för påskveckan. Jesus är nu uppstånden och genom det visar Gud att det onda vi gör och som sker hela tiden är besegrat. Allt det som tynger vår värld, allt som hindrar livet, allt som stänger till våra hjärtan och stänger ute livet, rullas bort. Det rullas bort precis som stenen framför Jesus grav var bortrullad. Det är centrum i kristen tro.

Altarprydnad Föra kyrka

Här ser du vad som är på gång i norra Ölands pastorat

Gudstjänsterna är en ständig inbjudan till gemenskap med andra och med Gud. Här hittar du vår KALENDER

Här ser du vad som händer i Södra Ölands pastorat