Ny kyrkoherde välkomnas i Hässjö kyrka

Nyhet Publicerad Ändrad

PRESSMEDDELANDE | Hässjö, Ljustorp och Tynderö församlingars nya kyrkoherde heter Lovisa Schmidt och vill bygga församlingar från grunden. På söndag välkomnas hon vid en högtid som leds av biskop Eva Nordung Byström i Hässjö kyrka.

Lovisa Schmidt är 40 år och bosatt i Granloholm i Sundsvall. Hon har tidigare arbetat i Timrå församling men kommer nu senast från en tjänst som präst i Harmånger-Jättendals och Gnarps församlingar i Hälsingland.

När tjänsten som kyrkoherde i Hässjö, Ljustorp och Tynderö församlingar blev ledig, samtidigt som hon var klar med sin vidareutbildning i kyrkligt ledarskap, kände hon ett starkt kall att söka den.
- Jag tror att jag har gåvor som gör att jag passar bra för jobbet här. Jag har lätt för att organisera och tycker det är roligt att jobba med administration och ekonomi. Samtidigt vill jag arbeta som församlingspräst också. Det är fördelen med ett litet pastorat, att arbetsuppgifterna blir så varierade. I ett litet arbetslag har man också möjlighet att komma varandra nära, säger hon.

Lovisa Schmidt började på sitt nya jobb i mitten av december och känner sig mycket gott mottagen av såväl anställda och förtroendevalda som församlingsbor.
- Nu vill jag bygga på en bra grund för församlingslivet och för de som jobbar här i pastoratet. Det finns mycket att göra så det gäller att ta en sak i taget, säger hon.

Lovisa Schmidt är uppväxt i Säffle i Värmland och prästvigdes för Karlstads stift 2003. Till Sundsvall flyttade hon två år senare men redan då var hon bekant med Hässjö kyrka och trakterna kring den eftersom det är hennes mans hembygd.

På söndag den 5 mars välkomnar Hässjö, Ljustorp och Tynderö församlingar sin nya kyrkoherde i samband med högmässan i Hässjö kyrka klockan11. Högtiden leds av biskop Eva Nordung Byström.

Kontaktperson: Kajsa Åslin, pressekreterare på Härnösands stift, 070-355 00 17