Ny kyrkoherde välkomnas i Timrå

Nyhet Publicerad

PRESSMEDDELANDE | Timrå församlings nya kyrkoherde heter Maria Ålander och vill vara en möjliggörare för andra. På söndag välkomnas hon vid en högtid som leds av biskop Eva Nordung Byström i Timrå kyrka.

Maria Ålander är 39 år och bosatt på Alnö. Hon kommer senast från en tjänst som präst i Alnö församling och har tidigare också arbetat i Hässjö, Ljustorp och Tynderö församlingar.

För Maria Ålander var kallet att bli präst inte så dramatiskt, det kändes ganska självklart.
– Jag är uppväxt i Svenska kyrkan, har sjungit i barnkör, varit barntimmeledare, var med i Svenska Kyrkans Unga. Kallet kändes självklart och tydligt, säger hon.
Steget hon nu tar efter tio år som präst, att bli andlig ledare och chef i en församling, verkar inte heller vara så dramatiskt.
– Nu vill jag vara med och forma och ta ansvar för kyrkan. Jag vill också möjliggöra för andra att verka för det som är deras kall. Ansvaret är stort och jag kan inte allt, men jag kan be om hjälp, säger hon.

Maria Ålander är uppväxt i Åmål och var knuten till Karlstad stift när hon påbörjade sina teologistudier. Under studietiden mötte hon kärleken, den förde henne till Härnösands stift och 2007 när hon prästvigdes var det i Härnösands domkyrka. 

På söndag den 29 januari välkomnar Timrå församling sin nya kyrkoherde i samband med högmässan i Timrå kyrka klockan11. Högtiden leds av biskop Eva Nordung Byström.

Kontaktperson:
Kajsa Åslin, pressekreterare på Härnösands stift, 070-355 00 17