Veckoslutet 23-24 april 2015 träffades barnkörerna i Krokoms kyrka på läger, körövning och mässa med musikalen BARA VARA BARN som final.
Foto: Thorsten Stjärnered.

Bara vara barn - musikal

Nyhet Publicerad Ändrad

Barnkörerna gjorde det igen - med sång och drama och ett ärende som berörde alla. I Krokoms kyrka 24 april.

De var ett ett barn som i dramat BARA VARA BARN fick lära alla som kan känna sig utanför och missmodiga att Jesus har öppnat dörren för alla.
Ingen av de förvuxnade fattade det som ett barn sett - att Jesus redan öppnat det stängda. Foto: Thorsten Stjärnered.

BARA VARA BARN är en mässa, som kom till sommaren 2004, på beställning av Högalids församling i Stockholm. Uppdraget var att skapa en mässa som barn kan känna igen sig i, både musikaliskt och textmässigt. Det blev en mässa som både små och stora kan känna igen sig i!

"Bara vara barn" innehåller en komplett mässa med 11 enstämmiga sånger  för barnkör i åldrarna 7 – 12 år samt drama, böner och bibelord. 

I dramat, som fungerar som predikan, frågar sig de fyra vuxna – "Gammelfar Gudfruktig", "Fru Frommelsång", "Herr Höga Hästar" och "Fröken Försynt" – hur det kommer sig att himmelens port verkar vara låst? Himmelen borde väl ändå vara öppen för sådana som dom – fromma, försynta och skötsamma människor. Barnet förklarar hur det ligger till. Det är bara att öppna porten och kliva in – Jesus öppnade porten för länge sedan. Det vet ju minsta barn!

Mässan är skapad av Karin Runow, musiker och körledare i Svenska kyrkan Sollentuna. Karin har producerat ett flertal körverk, främst för barn, däribland musikalen Ogräs i rabatten och Mot hjärtats mitt, som Karin Runow själv deltog i, när barnkörerna under Krokoms kulturvecka i höstas framförde denna i Krokomshallen.

Veckoslutet 23-24 april 2015 träffades barnkörerna i Krokoms kyrka på läger, körövning och mässa med musikalen BARA VARA BARN som final.
Från alla fyra församlingarna kom barnkörerna för att öva och framföra musikalen "Bara vara barn". Foto: Thorsten Stjärnered.
När barnkörerna sjöng musikal i Krokoms kyrka fick de också ansvara för förbönen.
Barnen ansvarade också för att leda förbönen genom att sjunga den. Foto: Thorsten Stjärnered.

Barn och ungdomskörer

Här är det härligt att få ta ton och skapa god stämning.