Pressmeddelande Svenska kyrkan på Luleå Pride

Nyhet Publicerad Ändrad

Nu är det dags för Luleå Pride igen och Svenska kyrkan är självklart med i firandet. På programmet står bland annat Regnbågsmässa i Luleå domkyrka, föreläsning med den troende queerteologiska aktivisten Elise Strömberg, och gratis frukost med boksamtal tillsammans med prästerna Victoria Svärdh och Anna-Stina Svedberg.

– Det blir en fullspäckad helg, säger Inger Asplund, en av Svenska kyrkans pedagoger. Allra mest ser jag fram emot Regnbågsmässan. Hela Pride-helgen avslutas med att vi hjälps åt att ta ner den stora prideflaggan i stadsparken och tillsammans tågar vi in med den i kyrkan. Sedan firar vi mässa tillsammans och vi är många som medverkar. Bland annat kommer garnisonspastor Helge Stålnacke att tala utifrån de samtal han har haft i parken under helgen, och Mon ami Mió kommer att framföra sin nya singel.

I kyrkans tält i parken kommer det att bjudas på gratis fika och pyssel, delas ut ballonger och knappar, och säljas saker i "Svenska kyrkan på Pride"-shoppen. Förra året blev Svenska kyrkans regnbågsfärgade knappar med texten "Störst av allt är kärleken" väldigt populära.

– Vi tryckte upp flera hundra knappar men alla tog slut under Pride-helgen, berättar Inger. Nu har vi förberett nya som vi delar ut gratis i år igen, och vi hoppas att det ska räcka till alla som vill ha.

Regnbågsmässan firas söndag den 14 juni kl. 17 i Luleå domkyrka. Mer information och hela programmet för Svenska kyrkan på Luleå Pride finns på www.svenskakyrkan.se/lulea/pride

Kontakt: inger.asplund@svenskakyrkan.se