Foto: Petter Edberg

Dals-Eds församling

Dals-Eds församling tillhör Karlstads stift och ligger naturskönt i norra Dalsland. Den består av 6 socknar som med tiden blivit en församling som spänner från norska gränsen över skog och sjö till jordbruksbygder i söder.

Sommarens gudstjänster -juli och augusti

Välkommen att fira gudstjänst i Dals-Eds församling

R

Välkommen till Musik i sommarkväll i Dals-Eds församling!19/7 kl.19.00 i Nössemarks kyrka! 24/7 kl.19.00 i Dals-Eds kyrka.

Nössemarks kyrka: "Irlänsk folkmusik och svenska visor" Gruppen The Circle, sång, fiol. piano, flöjt, gitarr, bas, Per-Ove Nelstrand andakt, Rodhe Andersson musikvärd. Dals-Eds kyrka: "Klassiskt, psalm & Opera med Musikalgäst" Se hela programmet för Musik i sommarkväll här!

Kyrkans sommarcafé

Missa inte våra goda våfflor i Sockenstugan, så kom och fika med oss! Vi har öppet 1 juli-28 juli varje dag kl 11.00-16.00, onsdagar kl 11.00-19.00. Välkommen!

Konfirmation

Konfirmationstiden är ett äventyr som vi hoppas att du vill vara med på! Där får du veta mer om kristen tro. Anmäl dig här!

Töftedalsdagen med återinvigning av kyrkstallarna 8 juni 2024

I lördags klippte Malin Henriksson bandet till rungande applåder. Dagen var ett samarbeten mellan Dals-Eds församling & Töftedals hembygdsförening.

Dop

I dopet fogas barnet in i livets stora sammanhang. Det är början på en gemenskap med Gud som omfattar hela livet. Genom dopet blir barnet medlem i Svenska kyrkan. Välkommen att kontakta expeditionen vid frågor och bokningar. Ring eller maila.

Ett av ljusen i en ljusbärare av svart smide har just brunnit ut.

Kondoleans

Det kan ibland vara svårt att veta hur man ska visa sitt deltagande till de anhöriga i samband med ett dödsfall. Förutom att prata direkt med de anhöriga eller lämna blommor så kan man skicka en kondoleans i samband med begravningen.

Vi vill finnas här för dig!

Många av oss upplever denna tid som väldigt orolig, svår och kämpig. Om du behöver någon att samtala med är du varmt välkommen att höra av dig.   Johanna Andersson, komminister, 0534-101 13 Malin Henriksson, kyrkoherde, 0534-100 84 eller Inga-Lill Tellskog, diakoniassistent, 0534-101 57. Behöver du hjälp att handla? Du är välkommen att kontakta Inga-Lill Tellskog, 0534-101 57

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.

Expeditionen

Expeditionen: 0534-10070

Våra öppettider: 

Måndag kl 9.00-13.00

Torsdag kl 14.00-16.00

Mailadress: dals-eds.forsamling@svenskakyrkan.se

Är vi på plats på expeditionen kan du nå oss direkt på 0534-107 66.

Pilgrimsvandra eller sträck på benen

Upplev sommarkyrkan

Be en bön. Tänd ett ljus.

Till bönewebben

Har du laddat ner appen Kyrkguiden?

Kyrkguiden är Svenska kyrkans app för den som vill veta vad som händer inom Svenska kyrkan, och som vill ha hjälp att hitta till våra olika kyrkor och aktiviteter. Appen finns för både Iphone och Android.