Foto: Ikon

Efter plugget

Efter plugget i Ängbykyrkan är en grupp för dig som går i årskurs 4–6. Vi träffas på torsdagar kl. 14.00–17.00.

Efter plugget i Ängbykyrkan

Vi startar med mellanmål och sen blir det olika aktiviteter som lekar, skapande och spel. Vi har öppet från kl. 14.00, men slutar du skolan senare än så gör det ingenting – kom direkt från skolan!

Tid: torsdagar kl. 14.00–17.00
Plats: Loftet i Ängbykyrkan, Kyrkbacken 9

Efter plugget är en eftermiddagsgrupp som innehåller lek, samtal, andakter och många andra aktiviteter. I Efter plugget får du tillsammans med andra samtala, dramatisera, skapa, leka, baka, sjunga och göra andra roliga saker.

Vi strävar efter att vara en del av barnens liv och hjälpa dem att utvecklas till harmoniska, glada och kreativa individer som känner sig trygga och värdesätter varandra. Det gör vi med hjälp av vår undervisning kring de bibliska berättelserna, samtal om tro och andaktens gemenskap.

Torsdagar med Efter plugget

På torsdagseftermiddagarna sjuder Loftet i Ängbykyrkan av liv. Mellan klockan 14.00 och 17.00 är dörrarna öppna och församlingens 10-, 11- och 12-åringar är välkomna till Efter plugget. Mellanmålet står framdukat, studion är öppen för skapande, det finns spel att spela, soffor att hänga i och kompisar och vuxna att tala med om stort som smått.

Mikael, Nahome, My, Leia och Dylan som deltar i Efter plugget berättar mer om torsdagseftermiddagarna i Bromma församling.

Hur var det första gången du kom till Efter Plugget?
– Läskigt, jag undrade om jag skulle passa in.

Hur skulle du beskriva Efter plugget?
– Ett ställe dit man kan gå om man inte vill vara hemma själv. Mycket bättre än fritids. Bästa mellanmålet.

Vad är mer bra med Efter plugget?
– Alltid gott mellanmål. Här frågar man hur man haft det under dagen. Vi spelar roliga spel, gör roliga saker. Alla är välkomna. Alla får berätta om hur det är, både bra och jobbiga saker och ingen skrattar.
– Vi slutar med andakt i Lillkyrkan, det gör mig lugn.

Varje träff med Efter plugget avslutas med andakt – en lugn stund där vi varvar ner, tänder ljus och funderar över livet tillsammans.

Kontakt

Jonas Strömmer

Bromma församling

Församlingspedagog