Foto: Magnus Aronson / IKON

Välkommen hem! Svenska kyrkan i Berlin är en öppen kristen gemenskap med lokal närhet och global omsorg. Vi vill vara en kyrka både för bofasta svenskar och de svenskar som tillfälligt vistas i Berlin. Vi firar mässa varje onsdag och söndag, som vi även visar på YouTube. Vi finns här om du vill prata. Vi är med dig och Gud är med dig - alltid.

Varmt välkommen att fira mässa på plats du som är symptomfri. Mask behöver inte längre bäras oavsett vaccinationsstatus.

Stanna gärna hemma och fira gudstjänst med oss digitalt, eftersom alla våra mässor livestreamas direkt på vår Youtubesida. Klicka här!

Har du en fråga, eller behöver du någon att prata med? Vi finns här.
Behöver du ekonomisk hjälp? Se om du kan söka pengar från Schwedenheim-fonden.

Välkommen på gudstjänst

Varje onsdag kl. 18 och varje söndag kl. 11

Luciakonzert

Luciakonserter söndagen den 11 december kl. 17:30 och 19

Weihnachtsbasar der Schwedischen Kirche

wieder am 1. Advent (25.-27.11.2022)

En julkrubba.

Jul och nyår i Berlin

Ingen behöver fira jul ensam

Julbord tisdagen den 20 december

Vi bjuder in till ett klassiskt svenskt julbord

Ett luciatåg i en kyrka.

13/12 Luciagudstjänster i Svenska kyrkan

den 13 december kl. 7:00 och kl. 19:00

Någon har tänt ljus och läser bibeln.

Veckans bibelstudium

Under några onsdagskvällar i höst blickar vi framåt mot söndagens bibeltexter. Vi samlas efter veckomässan (ca. 18.30).

Ung i Berlin

För dig mellan 18 och 27 år som är i Berlin och gärna vill träffas, prata svenska och umgås med andra. Vi träffas och hittar på en massa roliga grejer. Välkomna!

En person tar mat från ett buffébord med ärtor och annat.

Tisdagslunch

Svensk husmorskost serveras i caféet i gemenskap

Svartvitt foto av ett dussin leende skolbarn som tittar in genom fönstret mot kyrhoherde Perwe

Som barn under krigsåren

En 10-årig elevs minnen från Victoriaförsamlingens svenska skola krigsåren 1942-43

Svenskt Café

Öppnar för terminen tisdagen den 30 augusti

När livet är svårt kan det hjälpa att samtala med någon, vilket ofta känns mest naturligt på sitt modersmål. Sprid gärna vidare att du eller någon du känner är välkomman att kontakta någon av våra präster Pamela (Tfn 0173-19 233 24) och Oskar (Tfn 0173 19 233 26) för samtal.

För präster är tron på Gud självklar, men du behöver inte tillhöra Svenska kyrkan eller vara troende. Du får – men behöver inte – prata om Gud, läsa Bibeln eller be när du talar med en präst eller diakon.
Kanske vill du bikta dig. Bikt innebär att du får ta emot Guds förlåtelse och du får hjälp att förlåta dig själv för något som tynger dig.
Du kan få samtalsstöd via telefon, digitalt eller i ett möte.
Vid bikt och enskild själavård har prästen absolut tystnadsplikt.

Skriv ditt meddelande till vår präst Oskar genom att klicka på länken. Du får gärna vara anonym.

NYHETSBREV

December måndags nyhetsbrev utkom den 23 november 2022.

November månads nyhetsbrev utkom den 29 oktober 2022.

Vill du också få Svenska Victoriaförsamlingens nyhetsbrev 12 ggr/år? Klicka här och anmäl dig!

"Stora förändringar väntar utlandskyrkan."

Artikel ur Kyrkans tidning om utlandskyrkans framtid

Kontakt/Personal

Behöver du prata? Vi finns här för samtal.

Diakoni är kristen tro omsatt i praktisk handling. Ett socialt och psykologiskt stödjande arbete utifrån en kristen grundsyn på medmänniskan.

Stöd och samtal

Vistelsen utomlands blir inte alltid som tänkt. När det oväntade inträffar kan vi i Svenska kyrkan möta dig med stöd, samtal, besök i hemmet, på hotellet, på sjukhus eller i fängelse. Tveka inte att ta kontakt med oss!

Kollekt och donationer

Tack för att du bidrar till att Svenska kyrkan finns kvar i Berlin

Vi vill vara en församling som finns med i livets alla skiften. Dop, konfirmation, vigsel och begravning är självklara delar av vår verksamhet.

Svenska Victoriaförsamlingen i Berlin