Foto: Magnus Aronson / IKON

Välkommen hem! Svenska kyrkan i Berlin är en öppen kristen gemenskap med lokal närhet och global omsorg. Vi vill vara en kyrka både för bofasta svenskar och de svenskar som tillfälligt vistas i Berlin. Vi firar mässa varje onsdag och söndag, som vi även visar på YouTube. Vi finns här om du vill prata. Du är inte ensam även om du kanske är isolerad just nu. Vi är med dig och Gud är med dig - alltid.

Vad gäller just nu?

Just nu stiger sjukdomstalen i Berlin och vi är många som ökar försiktighetsåtgärderna. Läs gärna igenom de nya reglerna innan ditt besök till kyrkan:

Vi firar mässorna inomhus. Vi ber alla vara 3G (dvs fullt vaccinskydd, ha tillfrisknadsintyg, eller kunna uppvisa ett negativt test) för att komma på gudstjänst, detta för allas säkerhet. (I vissa fall sjunger solosångare utan mask om de innan gudstjänsten utöver sin 2G-status även testat negativt mot Corona, och sjunger med 4 meters avstånd till besökare.) Alla måste ha munskydd i kyrksalen, även när man sitter på sin plats. Vid kyrkkaffet gäller 2G+ vid fika inomhus. Plats utomhus finns alltid!

Stanna gärna hemma och fira gudstjänst med oss digitalt, eftersom alla våra mässor livestreamas direkt på vår Youtubesida. Klicka här!

Vi hjälps åt att stoppa smittan, tack för din förståelse!

När livet är svårt kan det hjälpa att samtala med någon, vilket ofta känns mest naturligt på sitt modersmål. Sprid gärna vidare att du eller någon du känner är välkomman att kontakta någon av våra präster Pamela (Tfn 0173-19 233 24) och Oskar (Tfn 0173 19 233 26) för samtal. För präster är tron på Gud självklar, men du behöver inte tillhöra Svenska kyrkan eller vara troende. Du får – men behöver inte – prata om Gud, läsa Bibeln eller be när du talar med en präst eller diakon. Kanske vill du bikta dig. Bikt innebär att du får ta emot Guds förlåtelse och du får hjälp att förlåta dig själv för något som tynger dig. Du kan få samtalsstöd via telefon, digitalt eller i ett möte. Vid bikt och enskild själavård har prästen absolut tystnadsplikt.  Vill du vara anonym? Skriv ditt meddelande här så kan någon av våra präster svara dig.

NYHETSBREV

Det nya året (editnews.com) utkom den 19 januari 2022

Vi vill vara en församling som finns med i livets alla skiften. Dop, konfirmation, vigsel och begravning är självklara delar av vår verksamhet.

Svenska Victoriaförsamlingen i Berlin