Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Lediga tjänster i Svenska kyrkan i utlandet

Välkommen att söka en tjänst i någon av Svenska kyrkans församlingar utomlands!

Sök en tjänst!

Alla lediga tjänster i Svenska kyrkan i utlandet utannonseras här. Välj ”Lediga tjänster Svenska kyrkan i utlandet” under Jobbkategori. Finns inte kategorin finns  det tyvärr inga tjänster att söka just nu. 

Se tjänster som snart kommer att bli lediga i Svenska kyrkan i utlandet!

Att söka arbete utomlands kan vara ett stort steg. Därför vill vi gärna berätta så snart som möjligt när vi vet att en tjänst kommer att bli ledig - även om den inte finns utannonserad ännu. Till sidan om kommande lediga tjänster i Svenska kyrkan i utlandet.

Så ansöker du om tjänster i Svenska kyrkan i utlandet

För samtliga tjänster vill vi ha en ansökan bestående av

  • personligt brev där du presenterar dig själv,
  • ett CV med en uppställning av de utbildningar samt den arbetslivserfarenhet du har,
  • referenspersoner – gärna tidigare arbetsgivare
  • om du är präst eller diakon: skicka med en kopia på ditt präst- eller diakonbrev.   

Så är det att arbeta i Svenska kyrkan utomlands

Är du sugen på äventyr och vill du ha ett arbete med bredd i arbetsuppgifterna. Hos Svenska kyrkan i utlandet hamnar du rätt! Att arbeta i en svensk församling utomlands är spännande och många gånger mycket annorlunda jämfört med en församlingstjänst i Sverige. 

Nya idéer och inspirerande samarbeten uppstår i en vardag där alla hjälps åt. Kantorn rycker in i serveringen, en besökare erbjuder sig att designa basarinbjudningar och kyrkoherden agerar vaktmästare. 

Möten med många ovana kyrkobesökare 

Till en utlandsförsamling kommer både vana och ovana kyrkobesökare. En viktig uppgift för samtliga anställda är att se människan, och få henne att känna sig välkommen. Möten med människor sker i gudstjänsten, vid sjukhussängen, i fängelset och i kyrkans café över en kopp kaffe. 

Arbetetsuppgifterna ser förstås olika ut beroende på hur församlingen ser ut, till exempel om kyrkan finns i en storstad eller på en turistort. Detta innebär att varje tjänst som är ledig har sin särskilda beskrivning av arbetsuppgifter och krav. 

Vad krävs för att arbeta i svenska kyrkan i utlandet? 

Till de formella kraven hör att du är medlem i Svenska kyrkan , behärskar minst ett annat språk  än svenska och har körkort. Dessutom finns det förstås särskilda krav beroende på vilken tjänst du söker.

Bland de personliga egenskaperna värdesätter vi att du är öppen, flexibel och tycker om att möta människor samt att du klarar vardagens många gånger tvära kast. En vanlig arbetsdag kan innehålla såväl glad vigselakt som tragiskt möte med anhöriga till en döende på sjukhus. 

De här tjänsterna finns att söka: 

Kyrkoherde
Komminister
Diakon
Assistent med diakonal inriktning
Assistent med pedagogisk inriktning
Assistent med musikalisk inriktning
Assistent
Tjänsterna varar från 1-5 år och omfattas av kollektivavtalet för svenska kyrkans utlandsanställda.

Mer information om att arbeta i utlandskyrkan

Har du frågor om att arbeta i utlandskyrkan kan du kontakta Svenska kyrkan i utlandet via mejl eller telefon 018 16 95 00