Foto: Ray Leigh

Gosskör

övar varannan söndag (jämna veckor) kl. 13-14.30 i Åmåls församlingshem

Nyfiken på gosskör?

I gosskören sjunger bara killar. Varför? Varför kan inte tjejer och killar sjunga tillsammans?

Oftast blir pojkarna i minoritet i en kör, därför kan det finnas en fördel i att låta pojkar och flickor utvecklas var för sig. Att hitta sin identitet som sjungande pojke underlättar om det bara är pojkar i gruppen.

I samhället idag är det mer självklart eller mer accepterat att pojkar ägnar sig åt sport, men det passar inte alla. Körsång kanske inte är det man spontant tänker på som alternativ, men vi tycker att det är de modigaste pojkarna som sjunger i gosskör. De som törs gå sin egen väg helt enkelt.

I Åmåls gosskör…

- får man börja när man är nio år.

- övar vi 13-14.30, varannan vecka (söndagar jämna veckor).

- varvar vi sång med teori.

- sjunger vi på gudstjänster och konserter.

- åker vi på läger och körfestivaler.

- fikar vi förstås!

För medföljande föräldrar finns ett rum bokat där ni kan hänga under övningen. Vill man passa på att motionera under tiden finns Hanebol i närheten med fina löpspår och möjlighet att duscha efteråt. Självklart får ni sitta med när vi fikar!

Vill du veta mer?
Kontakta Daniel Johansson (organist) eller Ellinor Wiman (kantor) för en första träff. Det är vi som kommer hålla i gosskören. Vid den första träffen berättar vi mer om hur det funkar. Vi gör några uppsjungningsövningar och kollar röstens omfång samt lär känna varandra lite mer. Sen blir det en prova-på-månad så man får möjlighet att känna sig för innan man helt bestämmer sig.

Att sjunga i gosskör är en konstform som sträcker sig många hundra år tillbaka i tiden. Vi vill kroka arm med dåtiden och sikta mot framtiden. Det är roligt att sjunga!

KONTAKT:

Församlingsexpedition: 0532-60 78 80