Foto: Peter Ebbesson

Levande julkrubba med anmälan

Välkommen till området runt Landskyrkan och träffa herdarna på ängen, besöka stallet och följa med de vise männen.

Levande julkrubba i Alingsås har blivit en tradition som lockar över tusen förskole- och skolbarn under en vecka i december. I år är det sextonde gången som Svenska kyrkan Alingsås arrangerar julkrubban. Förutom får och hästar får besökare träffa änglar, herdar, vise män, kung Herodes och förstås den heliga familjen. Julevangeliet gestaltas vid olika stationer utanför Landskyrkan och julberättelsen görs på så sätt levande. Julspelet avslutas med en kort stund i kyrkan där vi sjunger julens mest kända psalmer och änglarna bjuder på saft och pepparkaka.

Levande julkrubba

För allmänheten:
Söndag 12 december kl 14 och 15

För förskolor och skolor:
Förmiddagar 8-10 och 13-15 december.
(Sista anmälningsdag 12 november)

För er som inte har möjlighet att komma, eller för den som vill se den igen, erbjuds den inspelade versionen av Levande julkrubba från 2020 nedan.