fasteaktionen 2022

Dela lika-dagen

Mat är en mänsklig rättighet, ändå går miljoner människor på jorden hungriga. På vårdagjämningen 20 mars uppmärksammar vi världens orättvisa fördelning av mat, makt och resurser. Vi kallar dagen för Dela lika-dagen.

Vid vårdagjämningen den 20 mars, när dag och natt är lika långa vill Act Svenska kyrkan uppmärksamma världens orättvisa fördelning av makt och resurser. Genom en gåva till Act Svenska kyrkan kan du vara med och bidra till en mer rättvis värld. I en tid där allt för få kan äta sig mätta, ökar orättvisorna och fattigdomen. 

De senaste åren har den positiva utvecklingen i världen gått tillbaka till följd av vidgad ekonomisk ojämlikhet, konflikter och klimatförändringarna. Fasteaktionen är ett tillfälle att samla alla goda krafter för människors rätt till en värld utan hunger, fattigdom och förtryck.

Vad innebär då att dela lika i detta sammanhang? I fastans tid innebär det att avstå något av mitt eget och ge till dem som bättre behöver det. Ett sätt kan vara genom bidrag till Act Svenska kyrkans fasteaktion till förmån för de människor som
behöver vårt stöd för att överleva, få skydd och utveckla sina samhällen. En halv matkasse kan vi avstå! 

Dela med dig genom att swisha halva beloppet för något du köper under Act Svenska kyrkans Fasteaktionen 28 februari-10 april 2022.
Det kan vara en kaffe, lunch eller varför inte halva matkassen någon
gång under kampanjperioden. Det blir en gåva som gör skillnad.