Other languages with Google Translate

Kontakt

Vellinge-Månstorps församling Besöks- och postadress: Ankaret, Malmövägen 2, 23536 Vellinge Telefon: +46(40)429300 E-post till Vellinge-Månstorps församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Södra Åkarp

Kyrka och kyrkogård

värt att veta

Den nya kyrkan byggdes 1888 och därmed revs den gamla medeltidskyrkan.Det enda man bevarade från den gamla kyrkans exteriör var grunden till tornet. Av inventarierna sparade man altaruppsatsen från 1600-talet, dock målades bilderna om. Istället för nattvardens instiftande målades en bild av Jesus på korset av den danske konstnären Fredrik Krebbs.

användning

Kyrkan rymmer cirka 120 personer och används främst vid vigsel och dop, samt begravning, konserter och enstaka gudstjänster. Det finns orgel och piano.

Vägbeskrivning

Ta norra leden ut ur Vellinge. Följ skylt till vänster mot S Åkarp. Strax syns kyrkan till vänster.

Södra Åkarps kyrkoväg, 235 94 Vellinge

GPS