Gudstjänster

Gudstjänstlivet i församlingen är en hjälp för människor att finna livets värde och mening, i Gud och i gemenskapen med medmänniskorna.

Gudstjänsten är en plats för återhämtning, kontemplation och stillhet. Men det är också en fest som celebrerar människa och Gud. Vi strävar efter att alla våra gudstjänster ska präglas av allvar, djup, glädje och många människors delaktighet.

kyrkvärd

I församlingen finns en grupp lekmän som arbetar tillsammans med prästen för att förbereda gudstjänsten. Det kan handla om att läsa texter, skriva böner, tända ljus, koka kaffe och hjälpa tillfälliga besökare att känna sig hemma.

Om du känner att du skulle vilja ta större ansvar för gudstjänsterna i din kyrka är du välkommen att ta kontakt med någon av prästerna. Du behövs.

Dop

"Jag är världens ljus. Den som följer mig ska inte vandra i mörkret utan ha livets ljus."

Vigsel

När man träffat någon man vill dela sitt liv med känns det naturligt att manifestera det med en vigselgudstjänst.

Konfirmation

Välkommen med din anmälan! Alla ungdomar som bor i församlingen inbjuds att konfirmera sig under det året man går i åttonde klass. Här hittar du information och anmälningsblankett till konfirmationsgrupperna 2021/2022.

Begravning

Det vanligaste när någon anhörig har dött är att man tar kontakt med en begravningsbyrå. De kan ge råd och hjälpa till med alla praktiska saker. Men det går även bra att vända sig till församlingsexpeditionen.