Furuby församlingshem

Furuby församlingshem ligger mitt emot Furuby kyrka

Strax intill Furuby kyrka ligger Furuby församlingshem med samlingssalar och mötesplatser.

Längre ner på sidan hittar du information om Furuby församlingshem, öppettider, kontaktuppgifter, information om gudstjänst och verksamhet samt mer om lokaler att hyra, tillgänglighet och församlingshemmets historia.

Uthyrning/utlåning - med anledning av coronapandemin

På grund av coronapandemin kan församlingshemmet just nu bara bokas för dopkalas och minnesgudstjänster. Kontakta församlingsexpeditionen för mer information.

Vid besök i församlingshemmet var vänlig och följ Folkhälsomyndighetens försiktighetsåtgärder:

• Stanna hemma om du är sjuk!
  • Bibehåll en god handhygien
  • Tvätta händerna ofta
  • Hosta och nys i armvecket
  • Håll säkerhetsavstånd

Hitta till Furuby församlingshem

Furuby församlingshem
Byvägen
365 93 Furuby

Öppettider

Nu under hösten 2020 gäller Folkhälsomyndighetens restriktioner för säkra möten i våra församlingshem. I Furuby församlingssal får som mest 20 personer samlas. Bokning sker endast i samband med dop, vigsel samt begravningar i nuläget.

Anna Mörelius

Värdinna/vaktmästare

Gudstjänst och verksamhet

På gång i Hemmesjö-Furuby församling

gudstjänst och verksamhet i församling och pastorat

På sidan om Hemmesjö-Furuby församling finns en kalender med gudstjänstprogrammet för församlingens kyrkor.

Hela pastoratets gudstjänstprogram, det vill säga för Svenska kyrkan Växjös tretton församlingar, hittar du på sidan som heter Gudstjänstprogram.

Alla pastoratets körer, barngrupper, ungdomsaktiviteter, dagverksamheter, stöd och hjälp, volontärarbete och mycket mer hittar du på sidan På gång i Svenska kyrkan Växjö.

Om Furuby församlingshem

Furuby församlingshem ligger mittemot Furuby kyrka med endast landsvägen emellan. Här finns en samlingslokal och kök samt samtal- och kontorsrum. På ovanvåningen finns två lägenheter som hyrs ut.

hyra lokal

Samlingslokalen har plats för ca 40 personer och kan hyras för olika festligheter eller sammankomster.

Tillgänglighet

Furuby församlingshem är tillgänglighetsanpassat med en utvändig ramp till entrén och handikappsanpassad toalett.

Samlingssalen i församlinghemmet i Furuby
Bild: Karin Severin/Svenska kyrkan Växjö