Svenska kyrkan Växjö Besöksadress: Växjö pastorat, Domkyrkocentrum, 35234 VÄXJÖ Postadress: Växjö pastorat, Box 307, 35105 VÄXJÖ Telefon:+46(470)704800 E-post till Svenska kyrkan Växjö

Skogslyckans kyrka

Skogslyckans kyrka ligger i stadsdelen Hov och är byggd i nordisk klassicistisk stil. Kyrkan används för såväl söndags- och veckogudstjänster som dop, vigslar och begravningar. Församlingsverksamheten bedrivs i huvudsak i det närbelägna församlingshemmet.

Ta en virtuell rundtur i Skogslyckans kyrka - klicka på bilden

Doptider

• Lördagar, ring eller maila för mer info
  • Söndagar kl 10, i samband med gudstjänsten.

Om du vill boka Skogslyckans kyrka för dop, vigsel eller begravning, eller om du har några andra frågor, är du välkommen att kontakta församlingsexpeditionen för Skogslyckans kyrka, Högstorps kyrka och Hemmesjö-Furuby församling.

OBS! Doptid (i kyrkan) och dopkalas (i församlingshemmet) bokas var för sig. Församlingshemmet bokas via värdinna tel 0470-70 48 78

Kyrkogården
Har du frågor om gravar och gravvård, ring kyrkogårdsförvaltningen på telefonnummer 0470-70 49 00.

Församlingsexpedition för Skogslyckans kyrka, Högstorps kyrka samt Hemmesjö-Furuby församling

E-post: vaxjo.skogslyckan@svenskakyrkan.se

Telefontider

Måndag, tisdag och torsdag: 10.00-12.00 samt 13.30-15.00
Onsdag: 13.30-15.00
Fredag: 10.00-12.00

Skogslyckans kyrka, Ekebovägen 15, Växjö

Gudstjänst och verksamhet

Om Skogslyckans kyrka

Skogslyckans kyrka har ca 150 sittplatser och är tillgänglighetsanpassad med utvändiga ramper till huvudentré och sidoentrén "Gläntan", automatiska dörröppnare och handikappanpassad toalett. I kyrkan finns hörslinga.

Historia

Skogslyckans kyrka ritades av Växjöarkitekten Adolf Wiman. Den 6 juni 1943 invigde biskop Yngve Briliot dåvarande Skogslyckans kapell på den nyanlagda Skoglyckans kyrkogård.

1966 byggdes kapellet om till kyrka med att kyrkorummet utvidgades genom att de utvändiga pelargångarna omvandlades till sidoskepp. Arkitekt för ombyggnaden var Hans Lindén.

1994 gjordes en liten tillbyggnad med ny sakristia och mindre ombyggnad av kyrkorummet.

I Skogslyckans kyrka gjordes en ombyggnad 2014 med ut- och invändig tillgänglighet (ny utvändig granitstensramp till huvudentrén inklusive automatisk dörröppnare och en invändig ramp i kyrkorummet upp till koret) samt en ny stor handikapptoalett som byggdes i anslutning till vapenhuset. Kyrkorummet försågs med ny ventilation med till- och frånluft inklusive värmeåtervinning. Kyrkorummet målades om och belysningen kompletterades.

Följ Skogslyckans kyrka på sociala medier

Personal i Skogslyckans kyrka