Skogslyckans kyrka
Foto: Marie Fransson

Skogslyckans kyrka

Skogslyckans kyrka ligger i stadsdelen Hov och är byggd i nordisk klassicistisk stil. Kyrkan används för såväl söndags- och veckogudstjänster som dop, vigslar och begravningar. Församlingsverksamheten bedrivs i huvudsak i det närbelägna församlingshemmet.

I Skogslyckans kyrka firas regelbundet gudstjänst, här finns ett rikt församlingsliv med verksamhet för alla åldrar. Längre ner på sidan hittar du information om hur du hittar till Skogslyckans kyrka, öppettider, kontaktuppgifter till församlingsexpeditionen, kalender och information om gudstjänst och verksamhet samt mer om antal sittplatser, tillgänglighet och kyrkans historia. Du kan också göra ett digitalt besök i kyrkan via en virtuell rundtur.

Strax intill Skogslyckans kyrka ligger Skogslyckans församlingshem med samlingssalar och mötesplatser. I källaren finns Diakonicentrum som nås via församlingshemmets andra sida med ingång från Allévägen.

Med anledning av coronapandemin

Vi följer rådande restriktioner och firar därför inte gudstjänst på det vanliga sättet. Söndagar och helgdagar finns möjlighet till enkla korta andakter eller enskild kommunion med max 8 deltagare. Kyrkan är öppen för bön, ljuständning och enskild andakt. Vi hänvisar till det digitala gudstjänstutbudet.

Om du önskar enskild nattvard kontaktar du en präst.

Var vänlig och följ Folkhälsomyndighetens försiktighetsåtgärder:

• Stanna hemma om du är sjuk!
  • Bibehåll en god handhygien
  • Tvätta händerna ofta
  • Hosta och nys i armvecket
  • Håll säkerhetsavstånd

Läs mer om hur Svenska kyrkan Växjö tar ansvar i coronapandemin och anpassar verksamheten därefter.

Hitta till Skogslyckans kyrka

Ekebovägen 15
352 33 Växjö

Karta (länk till Google maps)

Skogslyckans kyrka är öppen måndag-lördag kl 8.00-17.00. Söndagar 10:30-17.00.

Doptider

• Lördagar, ring eller maila för mer info

OBS! Doptid (i kyrkan) och dopkalas (kan inte bokas just nu) bokas var för sig. Församlingshemmet bokas via värdinna tel 0470-70 48 78.

Församlingsexpedition Skogslyckans kyrka, Högstorps kyrka och Hemmesjö-Furuby församling:

Bokning av dop och vigsel i våra kyrkor:
Församlingsexpeditionen i Skogslyckan
Telefon: 0470-70 48 80 eller e-post

Telefontider

Måndag, tisdag och torsdag: 10.00-12.00 samt 13.30-15.00
Onsdag: 13.30-15.00
Fredag: 10.00-12.00

Skogslyckans församlingshem, Ekebovägen 15, Växjö

På grund av rådande smittläge och restriktioner tar vi för närvarande inte emot besök på församlingsexpeditionen.

Bokning av församlingshem

Just nu är våra församlingshem stängda för uthyrning enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
I vanliga fall: Bokning av församlingshemmet i Skogslyckan:
Telefon: 0470-70 58 78 eller e-post

I vanliga fall: Bokning av församlingshemmet i Högstorp:
Telefon: 0470-70 48 47 eller e-post

I vanliga fall: Bokning av församlingshemmen i Hemmesjö/Billa och Furuby:
Telefon: 0470-70 49 53 eller e-post

Virtuell rundtur

Peka dig fram genom att trycka och föra fingret över bilden.

Gudstjänst och verksamhet

gudstjänst och verksamhet i församling och pastorat

På sidan om Växjö stads- och domkyrkoförsamling finns en kalender med gudstjänstprogrammet för alla församlingens kyrkor.

Hela pastoratets gudstjänstprogram, det vill säga för Svenska kyrkan Växjös tretton församlingar, hittar du på sidan som heter Gudstjänstprogram.

Alla pastoratets körer, barngrupper, ungdomsaktiviteter, dagverksamheter, stöd och hjälp, volontärarbete och mycket mer hittar du på sidan På gång i Svenska kyrkan Växjö.

Skogslyckans kyrka finns på Facebook (se flödet nedan).

Svenska kyrkan Växjö har också en Youtube-kanal där du bland annat kan se digitala gudstjänster. På sidan Följ oss på sociala medier kan du läsa mer om närvaron på sociala medier.

Om Skogslyckans kyrka

Antal Sittplatser

Skogslyckans kyrka har ca 150 sittplatser. I nuläget följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendation.

Tillgänglighet

Skogslyckans kyrka är tillgänglighetsanpassad med utvändiga ramper till huvudentré och sidoentrén "Gläntan", automatiska dörröppnare och handikappanpassad toalett. I kyrkan finns hörslinga.

Historia

Skogslyckans kyrka ritades av Växjöarkitekten Adolf Wiman. Den 6 juni 1943 invigde biskop Yngve Briliot dåvarande Skogslyckans kapell på den nyanlagda Skoglyckans kyrkogård.

1966 byggdes kapellet om till kyrka med att kyrkorummet utvidgades genom att de utvändiga pelargångarna omvandlades till sidoskepp. Arkitekt för ombyggnaden var Hans Lindén.

1994 gjordes en liten tillbyggnad med ny sakristia och mindre ombyggnad av kyrkorummet.

I Skogslyckans kyrka gjordes en ombyggnad 2014 med ut- och invändig tillgänglighet (ny utvändig granitstensramp till huvudentrén inklusive automatisk dörröppnare och en invändig ramp i kyrkorummet upp till koret) samt en ny stor handikapptoalett som byggdes i anslutning till vapenhuset. Kyrkorummet försågs med ny ventilation med till- och frånluft inklusive värmeåtervinning. Kyrkorummet målades om och belysningen kompletterades.