Församlingshemmet i Billa

Församlingshemmet i Billa ligger mitt emot Hemmesjö kyrka och används till församlingsverksamhet samt kan bokas för kalas, dopkaffe, med mera.

Strax intill Hemmesjö kyrka ligger församlingshemmet i Billa med  samlingssalar och mötesplatser.

Längre ner på sidan hittar du information om församlingshemmet, öppettider, kontaktuppgifter, information om gudstjänst och verksamhet samt mer om lokaler att hyra, tillgänglighet och församlingshemmets historia.

Uthyrning/utlåning - med anledning av coronapandemin

På grund av coronapandemin kan församlingshemmet just nu bara bokas för dopkalas och minnesgudstjänster. Kontakta församlingsexpeditionen för mer information.

Vid besök i församlingshemmet var vänlig och följ Folkhälsomyndighetens försiktighetsåtgärder:

• Stanna hemma om du är sjuk!
  • Bibehåll en god handhygien
  • Tvätta händerna ofta
  • Hosta och nys i armvecket
  • Håll säkerhetsavstånd

Hitta till församlingshemmet i Billa

Församlingshemmet i Billa
360 43 Åryd

Öppettider

Nu under hösten 2020 gäller Folkhälsomyndighetens restriktioner för säkra möten i våra församlingshem. I Hemmesjö/Billas församlingssal får som mest 35 personer samlas. Bokning sker endast i samband med dop, vigsel samt begravningar i nuläget.

Anna Mörelius

Värdinna/vaktmästare

Gudstjänst och verksamhet

På gång i Hemmesjö-Furuby församling

gudstjänst och verksamhet i församling och pastorat

På sidan om Hemmesjö-Furuby församling finns en kalender med gudstjänstprogrammet för församlingens kyrkor.

Hela pastoratets gudstjänstprogram, det vill säga för Svenska kyrkan Växjös tretton församlingar, hittar du på sidan som heter Gudstjänstprogram.

Alla pastoratets körer, barngrupper, ungdomsaktiviteter, dagverksamheter, stöd och hjälp, volontärarbete och mycket mer hittar du på sidan På gång i Svenska kyrkan Växjö.

Om församlingshemmet i Billa

Församlingshemmet i Billa ligger mittemot Hemmesjö kyrka, på andra sidan landsvägen.

Hyra lokal

I församlingshemmet finns det två lokaler för uthyrning, dels den stora salen med plats för ca 60 personer och dels det lilla "mötesrummet" med 10 sittplatser. Det finns även tillgång till kök.

Tillgänglighet

Församlingshemmet i Billa är tillgänglighetsanpassat med en ramp vid huvudentrén, automatiska dörröppnarem, handikappanpassad toalett samt rullstolshiss mellan våningsplanen.

Stora salen i församlingshemmet i Billa
Stora salen Bild: Karin Severin/Svenska kyrkan Växjö
Lilla salen i församlingshemmet i Billa
Lilla salen Bild: Karin Severin/Svenska kyrkan Växjö