Foto: Anders Hedlund

Västerfärnebo-Fläckebo församling

Välkommen att ta del av Svenska kyrkans verksamhet i Västerfärnebo-Fläckebo! Kyrkan finns här för dig.

VÄLKOMMEN TILL DIN KYRKA!

Svenska kyrkan finns över hela Sverige. Västerfärnebo-Fläckebo församling omfattar det geografiska området från Svanå i söder till Krylbo i norr. Här finns två kyrkor, båda med medeltida ursprung, och två församlingsgårdar. För att vara en så pass liten församling – det bor ungefär 3.000 personer inom församlingens gränser – finns en livaktig kyrklig verksamhet. I Västerfärnebo kyrka, t ex, firas gudstjänst varje sön- och helgdag. Det är mycket ovanligt i kyrkor på landsbygden. Kyrkklockorna ringer ofta, och varje gång samlas människor kring det glada budskapet om tro, hopp och kärlek – men också för att be för vår bygd och alla som lever här.

Du har tillgång till din kyrka varje dag.

Både kyrkan i Västerfärnebo och kyrkan i Fläckebo är dessutom öppna för ljuständning, stillhet och turistbesök varje dag, året runt från morgon till eftermiddag. Du har alltså tillgång till din kyrka varje dag. Det tillhör inte vanligheterna, vare sig i stan eller på landet.

Bakom varje siffra finns en människa

Över 100 miljoner människor är på flykt och 300 miljoner människor är i behov av humanitärt bistånd. Din gåva gör skillnad!

Läs mer och ge en gåva
Äldre nummer av Församlingsbladet hittar du under fliken "Arkiv".

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem

Här hittar du en beskrivning av församlingen och dess arbete

Klicka här