Västerfärnebo-Fläckebo församling

Välkommen att delta i en kort lunchbön i Västerfärnebo kyrka, varje vardag kl.12. Vi ber bl.a. dagens bön som du hittar längre ner på denna sida. Om du inte har möjlighet att komma till kyrkan, be där du är. Även om vi nu både ställer in och ställer om så finns kyrkans personal till för dig! Du är välkommen att ringa oss om du behöver praktisk hjälp, förbön eller bara en mänsklig röst i andra änden av tråden. Du hittar alla telefonnummer under fliken ”kontakt”.

VÄLKOMMEN TILL DIN KYRKA!

Svenska kyrkan finns över hela Sverige. Västerfärnebo-Fläckebo församling omfattar det geografiska området från Svanå i söder till Krylbo i norr. Här finns två kyrkor, båda med medeltida ursprung, och två församlingsgårdar. För att vara en så pass liten församling – det bor ungefär 3.000 personer inom församlingens gränser – finns en livaktig kyrklig verksamhet. I Västerfärnebo kyrka, t ex, firas gudstjänst varje sön- och helgdag. Det är mycket ovanligt i kyrkor på landsbygden. Kyrkklockorna ringer ofta, och varje gång samlas människor kring det glada budskapet om tro, hopp och kärlek – men också för att be för vår bygd och alla som lever här.

Både kyrkan i Västerfärnebo och kyrkan i Fläckebo är dessutom öppna för ljuständning, stillhet och turistbesök varje dag, året runt från morgon till eftermiddag. Du har alltså tillgång till din kyrka varje dag. Det tillhör inte vanligheterna, vare sig i stan eller på landet.

Information om gudstjänster och allt annat som du har möjlighet att delta i, finns i annonser i varje nummer av Salabladet, och på strategiskt placerade affischer. Då och då får du också ett Församlingsblad i brevlådan. Och du är alltid välkommen att titta in på församlingsexpeditionen eller att ringa, numren hittar du under rubiken ”Kontakt”. Den här hemsidan kommer att förbättras succesivt, och så småningom kommer du att hitta all information du behöver här. Det kommer också att bli möjligt att prenumerera på ett elektroniskt nyhetsbrev.

Angående Coronaviruset Covid-19, så följer vi utvecklingen, information från Folkhälsomyndigheten, regering, Västerås stift och Svenska kyrkan nationellt.

Regeringen har beslutat att allmänna sammankomster med flera än 50 personer förbjuds. Vissa planerade verksamheter ställs därför in.

Vi ber er som tillhör någon riskgrupp att stanna hemma.
I övrigt hänvisar vi till Folkhälsomyndighetens information om hur man bäst undviker smittspridning - www.folkhalsomyndigheten.se

I nuläget gör vi följande förändringar:
Alla soppluncher och caféverksamhet ställs in
Kyrkkaffen ställs in
Gudstjänst firas utan nattvard, utom sista söndagen i varje månad då högmässa firas i Västerfärnebo kyrka

Den öppna småbarnsverksamheten Minihopp ställs in under resten av terminen. Miniorer och juniorer träffas utomhus från och med vecka 19. Terminsavslutning vecka 23.

Barnkörerna har avslutat sin termin.

INSTÄLLT:
30 maj kl.17.00 Körkonsert i Västerfärnebo kyrka

Gudstjänst, dop, vigsel och begravning

Här hittar du information om vad som gäller för sammankomster i kyrkan.

Klicka här

Ytterligare krisstödsnummer öppnas för att möta ökad oro

På uppdrag av Länsstyrelsens krissamordning har Svenska kyrkan Västerås stift samlat anställda från församlingarna i Västmanland för att kunna bemanna ett nytt journummer dit oroliga eller ensamma västmanlänningar kan vända sig för samtalsstöd. Tel. 010-160 61 10 är bemannat vardagar kl.8-17.

Läs mer här
Nu kommer denna tidning till dig som bor inom församlingens gränser. Den är resultatet av ett nytt samarbete och inrymmer Församlingsbladet. Vi hoppas du kommer tycka om den.

Länk till Svenska kyrkan på riksnivå

Klicka här