Foto: Anders Hedlund

Västerfärnebo-Fläckebo församling

Välkommen att ta del av Svenska kyrkans verksamhet i Västerfärnebo-Fläckebo! Kyrkan finns här för dig.

VÄLKOMMEN TILL DIN KYRKA!

Du har tillgång till din kyrka varje dag.

Svenska kyrkan finns över hela Sverige. Västerfärnebo-Fläckebo församling omfattar det geografiska området från Svanå i söder till Krylbo i norr. Här finns två kyrkor, båda med medeltida ursprung, och två församlingsgårdar. För att vara en så pass liten församling – det bor ungefär 3.000 personer inom församlingens gränser – finns en livaktig kyrklig verksamhet. I Västerfärnebo kyrka, t ex, firas gudstjänst varje sön- och helgdag. Det är mycket ovanligt i kyrkor på landsbygden. Kyrkklockorna ringer ofta, och varje gång samlas människor kring det glada budskapet om tro, hopp och kärlek – men också för att be för vår bygd och alla som lever här.

Både kyrkan i Västerfärnebo och kyrkan i Fläckebo är dessutom öppna för ljuständning, stillhet och turistbesök varje dag, året runt från morgon till eftermiddag. Du har alltså tillgång till din kyrka varje dag. Det tillhör inte vanligheterna, vare sig i stan eller på landet.

Även i år blir det sommarmusik i våra kyrkor: Musik vid helgsmål i Fläckebo, lördagar i juli kl 18, och Musik i sommarnatten i Västerfärnebo. Klicka för att läsa mer: Sommarmusik 2022

Musik i sommarnatten fredag 22 juli kl 21 i Västerfärnebo kyrka: Den spanske musikern José Luís Castillo Betancor spelar på kyrkans Steinwaypiano.

Jubileumsmagasinet

2021 firades tre jubileer i Västerfärnebo. Läs mer om Johan Henrik Walmstedt, den unge murmästaren som byggde om kyrkan, om det fantastiska altarskåpet från Antwerpen och om Märta Måås-Fjetterströms unika matta: Klicka på bilden så kan du bläddra i Jubileumsmagasinet.

Vill du ha ett eget exemplar, finns det att hämta gratis i kyrkan.

Visst hade han fin frisyr, Johan Henrik?

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Här hittar du en beskrivning av församlingen och dess arbete

Klicka här