Other languages with Google Translate

Västerfärnebo-Fläckebo församling

VÄLKOMMEN TILL DIN KYRKA!

Svenska kyrkan finns över hela Sverige. Västerfärnebo-Fläckebo församling omfattar det geografiska området från Svanå i söder till Krylbo i norr. Här finns två kyrkor, båda med medeltida ursprung, och två församlingsgårdar. För att vara en så pass liten församling – det bor ungefär 3.000 personer inom församlingens gränser – finns en livaktig kyrklig verksamhet. I Västerfärnebo kyrka, t ex, firas gudstjänst varje sön- och helgdag. Det är mycket ovanligt i kyrkor på landsbygden. Kyrkklockorna ringer ofta, och varje gång samlas människor kring det glada budskapet om tro, hopp och kärlek – men också för att be för vår bygd och alla som lever här.

Både kyrkan i Västerfärnebo och kyrkan i Fläckebo är dessutom öppna för ljuständning, stillhet och turistbesök varje dag, året runt från morgon till eftermiddag. Du har alltså tillgång till din kyrka varje dag. Det tillhör inte vanligheterna, vare sig i stan eller på landet.

Information om gudstjänster och allt annat som du har möjlighet att delta i, finns i annonser i varje nummer av Salabladet, och på strategiskt placerade affischer. Då och då får du också ett Församlingsblad i brevlådan. Och du är alltid välkommen att titta in på församlingsexpeditionen eller att ringa, numren hittar du under rubiken ”Kontakt”. Den här hemsidan kommer att förbättras succesivt, och så småningom kommer du att hitta all information du behöver här. Det kommer också att bli möjligt att prenumerera på ett elektroniskt nyhetsbrev.