Västbo Sankt Sigfrids församling

En levande kyrka i tiden-öppen och välkomnande dit alla kan komma oavsett var man befinner sig på trons väg.

Gislaveds pastorat
Någon stoppar russin i ogräddade lussebullar på en plåt.

Bullfest- i adventstid

Torsdagen den 1 december kl. 14.00-17.00 blir det försäljning av bullar, lussekatter, kakor och bröd i Reftele församlingshem. Allt går oavkortat till ACT- Svenska kyrkans internationella arbete och årets julinsamling ”Bryt en tradition”. Vi tar tacksamt emot bakat till detta. Bullar/lussekatter packas om tio i var påse. Lämnas i församlingshemmet senast samma dag. Kontakta Annika Källner 0371- 831 07 el 070-356 91 52 innan så det finns någon på plats när du kommer.

Bryt en tradition - Julinsamlingen 2022

Tvångsäktenskap, könsstympning och andra övergrepp krossar drömmar och slår sönder liv. Det är hög tid att bryta skadliga traditioner. Var med i kampen för allas rätt till ett värdigt liv!

Tre presentaskar ligger på ett bord. På askarna står orden mod, hopp och medmänsklighet. En gåva som gör skillnad.

Act Svenska kyrkans gåvoshop

Act Svenska kyrkans gåvoshop är fylld med gåvor och som förändrar liv. Ge bort en gåva i julklapp eller som present i advent istället för en blomma.

Familjegudstjänster

Här hittar ni alla våra digitala familjegudstjänster.

Filmer om kyrkorna i Gislaveds pastorat

Här har du möjlighet att besöka varje kyrka via en liten film. En kort historik som ger dig mer kunskap. Det finns även möjlighet att lyssna på dessa filmer när du besöker våra kyrkor. Klicka här för att komma till filmerna!

Digital kyrkogårdsvandring

Nu finns det möjlighet att gå en digital kyrkogårdsvandring på kyrkogårdarna i Anderstorp, Burseryd, Båraryd, Norra Hestra, Reftele, Södra Hestra, Villstad, Våthult och Öreryd. Du kan välja att besöka dessa kyrkogårdar och med hjälp av din smartphone ta del av kyrkogårdsvandringarna eller lyssna här på webben. Välkommen!

Spotify Business lägger ner

Den 31 mars 2019 kommer licensen Spotify Business att försvinna. Det innebär att Spotify inte längre får användas i våra kyrkor. Här kan du läsa hur du ska göra för att kunna använda inspelad musik i kyrkan.

Dop

GRATTIS OCH VÄLKOMNA TILL DOP I SVENSKA KYRKAN Nu vill vi hälsa välkommen till dop. Dopet är en helig handling, det sker bara en gång men har betydelse för hela livet.

Konfirmation

Det år du fyller fjorton bjuder Svenska kyrkan in till konfirmation. Konfirmation betyder bekräftelse – bekräftelse av ditt dop och dig! ​

Vigsel

Kärleken kommer från Gud. Alldeles gratis. Kyrkan vill gärna välsigna er kärlek genom ett bröllop i kyrkan eller på annan plats. Tillsammans med präst och musiker kan ni forma en högtid med personlig stil som följer er hela livet.

Begravning

När någon dör skakas tillvaron i sina grundvalar. Ingenting blir sig längre likt och tillvaron ter sig kaotisk. Ofta behöver man fixa det praktiska, samtidigt som man behöver få tid att sörja den som gått bort. Som kyrka vill vi finnas till stöd och hjälp.

Kyrkdörren

I vårt gemensamma församlingsblad kan du läsa om vår verksamhet.