Vällingby församling

Välkommen till Vällingby församling! S:t Tomas kyrka vid Vällingby torg bjuder in till möten och samtal, till sång och musik, till lek och allvar, till gudstjänst och bön, till tända ljus och lyssnande. Vår kyrka finns till för din skull.

Välkommen till S:t Tomas kyrka

Det blev inte det jubileumsår vi trodde och planerade för. Verkligheten med corona berör och förändrar. Vi har ställt om vår verksamhet och har aldrig under krisen stängt, men anpassat och vill möta dig som söker med säkerhet och värme.

Samtidigt följer vi noga Folkhälsomyndighetens anvisningar.

Senaste numret av Bladet

I det senaste numret av Bladet, som delas ut till alla hushåll i Vällingby på torsdag den 20 augusti, kan du bland annat läsa mer om vad som händer i S:t Tomas kyrka under hösten. Bladet finns att hämta i S:t Tomas kyrka och kan också laddas ner som pdf här.

Välkommen till höstens VVV - Vuxet Växande i Vällingby

I VVV finns många möjligheter till fördjupning och personlig utveckling. Vi rör oss mellan samtal och stillhet, vägledning och kreativitet. Vi delar erfarenheter i längtan att lära mer om oss själva, tro och teologi. Höstens program finner du här.

Språkcaféet tar paus under hösten 2020

Under hösten 2020 tar språkcaféet i S:t Tomas kyrka paus - men det återkommer till våren 2021.

Inställd sorgegrupp

Höstens sorgegrupp är tyvärr inställd, på grund av coronapandemin.

Någon att prata med?

Varje natt har Jourhavande präst 112 öppet kl 21-06, och vid storhelger dygnet runt. Den som ringer får tala med en präst i Svenska kyrkan som har ett särskilt uppdrag och utbildning att tjänstgöra i jouren. Prästerna har tystnadsplikt.

Ruotsin kirkon palveleva puhelin suomeksi

Palveleva puhelin, puh. 020-26 25 00, tarjoaa keskusteluapua suomeksi joka ilta klo 21-24. Keskustelun lähtökohtana ovat soittajan esiintuomat asiat. Voit soittaa nimeäsi ja asuinpaikkaasi kertomatta. Päivystäjällä on vaitiolovelvollisuus.