Vällingby församling

Välkommen till Vällingby församling! S:t Tomas kyrka vid Vällingby torg bjuder in till möten och samtal, till sång och musik, till lek och allvar, till gudstjänst och bön, till tända ljus och lyssnande. Vår kyrka finns till för din skull.

SÖNDAG 11 DECEMBER KLOCKAN 16.00

Julkonsert med Luciatåg

Klockan 16 och klockan 18.
Fri entré. Varmt välkomna!

Fira livet med ett dop!

Vi utökar nu våra doptider. Under pandemin har många skjutit på att döpa sina barn. Det är dock aldrig för sent att döpas, utan man kan bli döpt vid vilken ålder som helst. I S:t Tomas kyrka har vi en porlande dopfunt, som även kan vara Europas största. Vi har också en vacker trädgård och ett mysigt vardagsrum för dopkaffe. Dopet är livets fest och en symbol för att du är sedd och värdefull. Välkommen att boka ett dop hos oss du med!

För att boka ett dop eller för mer information, kontakta oss på telefon 08-445 85 01, mejl vallingby.forsamling@svenskakyrkan.se eller via formuläret här på vår hemsida.

Senaste numret av Bladet

I det senaste numret av Bladet, som delas ut till alla hushåll i Vällingby onsdagen den 23 november 2022, kan du bland annat läsa mer om vad som händer i S:t Tomas kyrka under vintern. Bladet finns att hämta i S:t Tomas kyrka, att laddas ner som pdf och kan också läsas här nedanför. Klicka för helsida.

En önskan om en godare jul för barnen

Vi i Vällingby diakoni vill möjliggöra för behövande barnfamiljer att få en godare jul.

För ensamstående föräldrar:
Julmatkasse genom Basket Brigade och julklappar till barnen

För barnfamiljer:
Julklappar till barnen

Obs: Du som söker ska vara boende i Vällingby församling och bifoga slutskattsedel från 2021samt familjebevis. Är du intresserad? Välkommen att kontakta Vällingby diakoni senast 9 december.

E-post: vallingby.diakoni@svenskakyrkan.se
Hannele Teivainen 08-445 85 21
Anders Kahnlund 08-445 85 29
Marie Schyborger 08-445 85 38

Sorgegrupp

Vällingby församling inbjuder dig som mist en anhörig till vår sorgegrupp. När man är i sorg, kan det vara fint att få tala i förtroende med någon om det som har hänt. Man behöver vara i en omgivning där man känner sig trygg. Vi startar en ny  grupp varje termin, och brukar träffas vid fem tillfällen. För mer information är du välkommen att ringa 08-445 85 22.

Välkommen till Vuxet Växande i Vällingby

Här finner du höstens program. Programmet kommer inom kort också finnas att hämta som broschyr i entrén i S:t Tomas kyrka.

Tisdagspromenader

På tisdagar klockan 10.30, utanför entrén till S:t Tomas kyrka, träffas alla som vill för en stunds promenad, goda samtal, bön och bibelläsning.

För mer information, kontakta diakoniassistent Carl-Erik Mårtensson, telefon: 08-445 85 34.

Varmt välkommen!

Någon att prata med?

Varje natt har Jourhavande präst 112 öppet kl 21-06, och vid storhelger dygnet runt. Den som ringer får tala med en präst i Svenska kyrkan som har ett särskilt uppdrag och utbildning att tjänstgöra i jouren. Prästerna har tystnadsplikt.

Ruotsin kirkon palveleva puhelin suomeksi

Palveleva puhelin, puh. 020-26 25 00, tarjoaa keskusteluapua suomeksi joka ilta klo 21-24. Keskustelun lähtökohtana ovat soittajan esiintuomat asiat. Voit soittaa nimeäsi ja asuinpaikkaasi kertomatta. Päivystäjällä on vaitiolovelvollisuus.