Vällingby församling

Välkommen till Vällingby församling! S:t Tomas kyrka vid Vällingby torg bjuder in till möten och samtal, till sång och musik, till lek och allvar, till gudstjänst och bön, till tända ljus och lyssnande. Vår kyrka finns till för din skull.

Trädgårdscafé för alla åldrar

Från måndag den 31 maj tar öppna förskolan och babycaféet sommarlov. Under veckorna 22-25 (1 till 24 juni) är det dock trädgårdscafé för alla åldrar i Klosterträdgården på tisdagar, onsdagar och torsdagar mellan 10.00 och 14.00. Sångstund 11.30.

Vid regn eller begraving är vi i våra ordinarie lokaler i förskolan (barn) och i vardagsrummet (vuxna). För färsk information och uppdateringar om förskolan, se Instagram: @sttotte.

Senaste numret av Bladet

I det senaste numret av Bladet, som delades ut till alla hushåll i Vällingby på torsdagen den 18 mars 2021, kan du bland annat läsa mer om vad som händer i S:t Tomas kyrka under vintern. Bladet finns att hämta i S:t Tomas kyrka, laddas ner som pdf och kan också läsas här nedanför. Klicka för helsida.

Tisdagspromenader

På tisdagar klockan 10.30, utanför entrén till S:t Tomas kyrka, träffas alla som vill för en stunds promenad, goda samtal, bön och bibelläsning. För mer information, kontakta diakoniassistent Carl-Erik Mårtensson, telefon: 08-445 85 34.

Varmt välkommen!

S:t Tomas förlag

S:t Tomas förlag är Vällingby församlings eget förlag. Här ger vi ut böcker på temat andlighet och kristen tro. I nuläget har vi tre titlar publicerade, men fler - bland annat en barnbok - är på gång. Här kan du läsa mer om S:t Tomas förlag.

Någon att prata med?

Varje natt har Jourhavande präst 112 öppet kl 21-06, och vid storhelger dygnet runt. Den som ringer får tala med en präst i Svenska kyrkan som har ett särskilt uppdrag och utbildning att tjänstgöra i jouren. Prästerna har tystnadsplikt.

Ruotsin kirkon palveleva puhelin suomeksi

Palveleva puhelin, puh. 020-26 25 00, tarjoaa keskusteluapua suomeksi joka ilta klo 21-24. Keskustelun lähtökohtana ovat soittajan esiintuomat asiat. Voit soittaa nimeäsi ja asuinpaikkaasi kertomatta. Päivystäjällä on vaitiolovelvollisuus.