Vällingby församling

Välkommen till Vällingby församling!

S:t Tomas kyrka vid Vällingby torg bjuder in till möten och samtal, till sång och musik, till lek och allvar, till gudstjänst och bön, till tända ljus och lyssnande. Vår kyrka finns till för din skull.

Vill du veta mer? Läs här!

Öppna förskolan har höstlov vecka 44

Under vecka 44 har öppna förskolan S:t Totte höstlov.

Går du i konfirmationstankar?

I S:t Tomas kyrka hittar du vår konfirmationsbroschyr med information om alla våra möjligheter och alternativ. Du kan också klicka och läsa mer på vår konfirmandhemsida!

Senaste numret av Bladet

I det senaste numret av Bladet, som delas ut till alla hushåll i Vällingby på torsdag 15 augusti, kan du bland annat läsa mer om vad som händer i S:t Tomas kyrka under hösten. Bladet finns att hämta i S:t Tomas kyrka från den 15 augusti och kan också laddas ner som pdf här.

Sorgegrupp

Vällingby församling inbjuder dig som mist en anhörig till vår sorgegrupp som startar under hösten.

När man är i sorg, kan det vara fint att få tala i förtroende med någon om det som har hänt. Man behöver vara i en omgivning där man känner sig trygg.

Vi startar torsdagen den 24 oktober och ses följande 4 torsdagar i samtalsrummet i S:t Tomas kyrka 13-14.30, ingång genom stora porten.

Vi vill gärna att du anmäler Dig till oss på telefon 08 445 85 22.

Det går även bra att maila till vallingby.forsamling@svenskakyrkan.se.
Och vi vill gärna ha din anmälan senast torsdagen den 10 oktober.

Välkommen

Språkcafé

Vill du komma och prata svenska?
Vi träffas torsdagar 13.00-14.30.

Har du frågor? Kontakta Katarina von Otter, 08-445 85 03.

Välkommen!

Obs: språkcaféet har just nu sommarstängt men återkommer i höst!

Någon att prata med?

Varje natt har Jourhavande präst 112 öppet kl 21-06, och vid storhelger dessutom dygnet runt . Den som ringer får tala med en präst i Svenska kyrkan som har ett särskilt uppdrag och utbildning att tjänstgöra i jouren. Prästerna har tystnadsplikt.

Ruotsin kirkon palveleva puhelin suomeksi

Palveleva puhelin, puh. 020-26 25 00, tarjoaa keskusteluapua suomeksi joka ilta klo 21-24. Keskustelun lähtökohtana ovat soittajan esiintuomat asiat. Voit soittaa nimeäsi ja asuinpaikkaasi kertomatta. Päivystäjällä on vaitiolovelvollisuus.