Vällingby församling

Välkommen till Vällingby församling!

S:t Tomas kyrka vid Vällingby torg bjuder in till möten och samtal, till sång och musik, till lek och allvar, till gudstjänst och bön, till tända ljus och lyssnande. Vår kyrka finns till för din skull.

Vill du veta mer? Läs här!

Senaste numret av Bladet

I det senaste numret av Bladet, som delas ut till alla hushåll i Vällingby på måndag den 26 november, kan du bland annat läsa mer om vad som händer i S:t Tomas kyrka under vintern. Bladet finns att hämta i S:t Tomas kyrka och kan också laddas ner som pdf här.

Tack till alla som hjälpte oss att hjälpa i julas!

Vällingby församling riktar ett varmt tack till alla som bidrog till vårt arbete för att stötta och hjälpa behövande under julen. Inte minst följande företag, som på olika sätt drog sina strån till stacken och bidrog till att sprida värme, medmänsklighet och glädje: City Gross, Intersport, Coop, Överskottsbolaget, Waynes Coffe, samt hårfrisörsalongen Head Spot, som utan att ta betalt klippte håret på hemlösa.

Bli volontär i Vällingby församling!

Vill du träffa nya människor och göra något gott för andra? Vill du lära dig något nytt och samtidigt växa som medmänniska? Som volontär i Vällingby församling får du möjlighet till just detta! Du kan bidra med det som just du är bra på - t ex. att hjälpa till med besöksgrupper, i vårt språkcafé, statist i skolkyrkans vandringar för barn, som kaffevärd, sköta klädförråd eller något annat. Kanske har du själv ett förslag?

Intresserad? Välkommen att kontakta Vällingby församlings volontärsamordnare:

Fredrik Gyllenhög, 08-445 85 35, mejl.

Carl-Erik Mårtensson, 08-445 85 34, mejl.

Språkcafé

Vill du komma och prata svenska?
Vi träffas torsdagar 13.00-14.30.

Har du frågor? Kontakta Katarina von Otter, 08-445 85 03.

Välkommen!

Någon att prata med?

Varje natt har Jourhavande präst 112 öppet kl 21-06, och vid storhelger dessutom dygnet runt . Den som ringer får tala med en präst i Svenska kyrkan som har ett särskilt uppdrag och utbildning att tjänstgöra i jouren. Prästerna har tystnadsplikt.

Ruotsin kirkon palveleva puhelin suomeksi

Palveleva puhelin, puh. 020-26 25 00, tarjoaa keskusteluapua suomeksi joka ilta klo 21-24. Keskustelun lähtökohtana ovat soittajan esiintuomat asiat. Voit soittaa nimeäsi ja asuinpaikkaasi kertomatta. Päivystäjällä on vaitiolovelvollisuus.