Vällingby församling

Välkommen till Vällingby församling!

S:t Tomas kyrka vid Vällingby torg bjuder in till möten och samtal, till sång och musik, till lek och allvar, till gudstjänst och bön, till tända ljus och lyssnande. Vår kyrka finns till för din skull.

Vill du veta mer? Läs här!

Påsk i S:t Tomas kyrka

Påsken är den största kristna högtiden och firas till minne av Jesu lidande, död och uppståndelse. Som vanligt bjuder vi i S:t Tomas kyrka på ett späckat program under påskveckan.

Lördag 13/4

16.00 Konsert: Johannespassionen
Musik av Johan Sebastian Bach.
S:t Tomas kammarkör, Capella Sine
Nomine, Träblås från S:t Tomas Symfonieorkester, Crescenzo Grifone - orgel,
Markus Pettersson - evangelist,  Karin Frölen - sopran, Ulrika Skarby - alt,
Dag Bergquist - bas, Kristus, Carl Johan Leijonstaaf - Pilatus, Mats Stenlund  dirigent

Söndag 14/4 - Palmsöndagen

11.00 Högmässa
Anders Nyström, Enzo Grifone, Carl-Erik Mårtensson

16.00 Konsert: Johannespassionen
Se ovan!

Måndag 15/4

Jesper Österberg, Gerd Nielsen

Tisdag 16/4

Katarina von Otter, Enzo Grifone

Onsdag 17/4

Anders Nyström, Enzo Grifone

Torsdag 18/4 - Skärtorsdagen

18.30 Skärtorsdagsmässa
Vi inleder med måltid i vardagsrummet.
Jesper Österberg, Mats Stenlund

Fredag 19/4 - Långfredagen

11.00 Långfredagsgudstjänst
Katarina von Otter, Mats Stenlund

15.00 Långfredagskonsert: Stabat Mater
Vox Feminae framför G Pergolesis Stabat Mater.
Vox Feminae
Karin Frölén, sopran
Maria Erlandsson, alt
Crescenzo Grifone, körledare

Lördag 20/4 - Påskafton

23.30 Påsknattsmässa med påskfest
Anders Nyström, Sanna Sjövall, Mats Stenlund

Söndag 21/4 - Påskdagen

11.00 Påskhögmässa med påskfest
Påskfest i vardagsrummet. Biljetter 50 kr (fri entré för barn under 12) finns i receptionen för förköp från den 4 april.
Magdalena Ljunggren, Jesper Österberg, Fredrik Gyllenhög, Anders Kahnlund, Mats Stenlund, Enzo Grifone, påskkör

11.00 Söndagsskola

13.00 Påskens drama - en musikalisk föreställning för hela familjen
Under påsken bjuder vi in förskoleklasser och barn i förskoleåldern till påsklandskapet i S:t Tomas kyrka. Där berättar vår förskolepersonal - med sång, musik, drama och rörelse - om varför vi firar påsk. Påskdagens visning är öppen för allmänheten.
Maria Fors, Frida Nilsson, Mats Stenlund, Rebecca Hemmander

Måndag 22/4 - Annandag påsk

11.00 Emmausmässa
Marie Skoog, Mats Stenlund

Senaste numret av Bladet

I det senaste numret av Bladet, som delas ut till alla hushåll i Vällingby på onsdag 21 mars, kan du bland annat läsa mer om vad som händer i S:t Tomas kyrka under våren och sommaren. Bladet finns att hämta i S:t Tomas kyrka och kan också laddas ner som pdf här.

Välkommen till konstutställning i S:t Tomas kyrka!

24 mars till 28 april.

Vernissage nu på söndag klockan 13, efter högmässan.

Varje människa är ett instrument och livet är hennes melodi

Konstverk av Stefan Sjöblom.

Öppna förskolan påskstängd

Öppna förskolan S:t Totte har påskstängt under veckorna 14, 15 och 16, då personalen har fullt upp med våra olika påskaktiviteter och påskföreställningar för hela famijen.

Välkommen att se Påskens drama - en musikalisk föreställning för hela familjen hos oss i S:t Tomas kyrka den 21 april kl 13.00!
Fri entré.

Tack till alla som hjälpte oss att hjälpa i julas!

Vällingby församling riktar ett varmt tack till alla som bidrog till vårt arbete för att stötta och hjälpa behövande under julen. Inte minst följande företag, som på olika sätt drog sina strån till stacken och bidrog till att sprida värme, medmänsklighet och glädje: City Gross, Intersport, Coop, Överskottsbolaget, Waynes Coffe, samt hårfrisörsalongen Head Spot, som utan att ta betalt klippte håret på hemlösa.

Bli volontär i Vällingby församling!

Vill du träffa nya människor och göra något gott för andra? Vill du lära dig något nytt och samtidigt växa som medmänniska? Som volontär i Vällingby församling får du möjlighet till just detta! Du kan bidra med det som just du är bra på - t ex. att hjälpa till med besöksgrupper, i vårt språkcafé, statist i skolkyrkans vandringar för barn, som kaffevärd, sköta klädförråd eller något annat. Kanske har du själv ett förslag?

Intresserad? Välkommen att kontakta Vällingby församlings volontärsamordnare:

Fredrik Gyllenhög, 08-445 85 35, mejl.

Carl-Erik Mårtensson, 08-445 85 34, mejl.

Språkcafé

Vill du komma och prata svenska?
Vi träffas torsdagar 13.00-14.30.

Har du frågor? Kontakta Katarina von Otter, 08-445 85 03.

Välkommen!

Någon att prata med?

Varje natt har Jourhavande präst 112 öppet kl 21-06, och vid storhelger dessutom dygnet runt . Den som ringer får tala med en präst i Svenska kyrkan som har ett särskilt uppdrag och utbildning att tjänstgöra i jouren. Prästerna har tystnadsplikt.

Ruotsin kirkon palveleva puhelin suomeksi

Palveleva puhelin, puh. 020-26 25 00, tarjoaa keskusteluapua suomeksi joka ilta klo 21-24. Keskustelun lähtökohtana ovat soittajan esiintuomat asiat. Voit soittaa nimeäsi ja asuinpaikkaasi kertomatta. Päivystäjällä on vaitiolovelvollisuus.