Vällingby församling

Välkommen till Vällingby församling! S:t Tomas kyrka vid Vällingby torg bjuder in till möten och samtal, till sång och musik, till lek och allvar, till gudstjänst och bön, till tända ljus och lyssnande. Vår kyrka finns till för din skull. 

Välkommen på konsert i S:t Tomas kyrka nu på söndag den 24 oktober klockan 16, med kören Vivid Voices. Fri entré.

Dop i S:t Tomas kyrka

Vi utökar nu våra doptider i S:t Tomas kyrka. Under pandemin har många skjutit på att döpa sina barn. Det är dock aldrig för sent att döpas, utan man kan bli döpt vid vilken ålder som helst. I S:t Tomas kyrka har vi en porlande dopfunt, som även kan vara Europas största. Vi har också en vacker trädgård och ett mysigt vardagsrum för dopkaffe. Dopet är livets fest och en symbol för att du är sedd och värdefull. Välkommen att boka ett dop hos oss du med!

Läs mer här!

Konsert i S:t Tomas kyrka Foto: P-J Jansson

Senaste numret av Bladet

I det senaste numret av Bladet, som delas ut till alla hushåll i Vällingby måndagen den 30 augusti 2021, kan du bland annat läsa mer om vad som händer i S:t Tomas kyrka under hösten. Bladet finns att hämta i S:t Tomas kyrka, laddas ner som pdf och kan också läsas här nedanför. Klicka för helsida.

Söndagsskolan öppen som vanligt

Under pandemin tvingades söndagsskolan i S:t Tomas kyrka hålla stängt - men nu är den öppen som vanligt igen. Varmt välkomna!

Läs mer om barnverksamheten här.

Tisdagspromenader

På tisdagar klockan 10.30, utanför entrén till S:t Tomas kyrka, träffas alla som vill för en stunds promenad, goda samtal, bön och bibelläsning.

Höstterminens promenader startar på tisdag den 7 september.

För mer information, kontakta diakoniassistent Carl-Erik Mårtensson, telefon: 08-445 85 34.

Varmt välkommen!

S:t Tomas förlag

S:t Tomas förlag är Vällingby församlings eget förlag. Här ger vi ut böcker på temat andlighet och kristen tro. I nuläget har vi tre titlar publicerade, men fler - bland annat en barnbok - är på gång. Här kan du läsa mer om S:t Tomas förlag.

Någon att prata med?

Varje natt har Jourhavande präst 112 öppet kl 21-06, och vid storhelger dygnet runt. Den som ringer får tala med en präst i Svenska kyrkan som har ett särskilt uppdrag och utbildning att tjänstgöra i jouren. Prästerna har tystnadsplikt.

Ruotsin kirkon palveleva puhelin suomeksi

Palveleva puhelin, puh. 020-26 25 00, tarjoaa keskusteluapua suomeksi joka ilta klo 21-24. Keskustelun lähtökohtana ovat soittajan esiintuomat asiat. Voit soittaa nimeäsi ja asuinpaikkaasi kertomatta. Päivystäjällä on vaitiolovelvollisuus.