Vällingby församling

Välkommen till Vällingby församling! S:t Tomas kyrka vid Vällingby torg bjuder in till möten och samtal, till sång och musik, till lek och allvar, till gudstjänst och bön, till tända ljus och lyssnande. Vår kyrka finns till för din skull.

Advents- och julkonserter i S:t Tomas kyrka

På grund av den pågående viruspandemin och de skarpa restriktioner som regeringen infört för att bekämpa spridningen av sjukdomen covid-19, kan inte våra mycket populära och välbesökta advents- och Lucia- och julkonserter genomföras som planerat. Istället kommer en fin, men rejält nerskalad, adventskonsert livestreamas på Svenska kyrkan Vällingbys Youtubekanal, klockan 16 nu på söndag. Vår målsättning är att konserten också ska spelas in och kunna ses i efterhand. Även på Luciadagen, söndag den 13 december klockan 16, är tanken att en julkonsert ska livestreamas eller spelas in. En ”julhälsning” från S:t Tomas kammarkör planeras också.

Observera att konserterna från advent och över julen i år tyvärr har fått flera olika namn i våra olika kommunikationskanaler (musikprogram, församlingsblad, affischer, hemsida etc). Vi ber om ursäkt för den förvirring som eventuellt uppstått på grund av alla dessa namnändringar. Vad som inte ändrats är vår målsättning att bjuda på vacker och stämningsfull musik, samt det faktum att vi noga följer Folkhälsomyndighetens och regeringens beslut och restriktioner, för allas säkerhet och hälsa.

Uppdaterad information om konserter och annat som händer i kyrkan under december kommer löpande att läggas ut här på vår hemsida och på vår Facebooksida.

Senaste numret av Bladet

I det senaste numret av Bladet, som delas ut till alla hushåll i Vällingby på torsdag den 19 november, kan du bland annat läsa mer om vad som händer i S:t Tomas kyrka under vintern. Bladet finns att hämta i S:t Tomas kyrka och kan också laddas ner som pdf här.

Kandidera i kyrkovalet 2021

Var med och påverka Svenska kyrkans framtid!
Läs mer här.

Välkommen till höstens VVV - Vuxet Växande i Vällingby

I VVV finns många möjligheter till fördjupning och personlig utveckling. Vi rör oss mellan samtal och stillhet, vägledning och kreativitet. Vi delar erfarenheter i längtan att lära mer om oss själva, tro och teologi. Höstens program finner du här.

Musik i S:t Tomas kyrka.

S:t Tomas kyrka har länge varit musikens kyrka, med ett flertal körer och en symfoniorkester. Här finner du mer information.

På grund av rådande pandemi är det i nuläget inte möjligt för våra musiker att planera ett konsertprogram. Konserter kan under denna tid ändå förekomma vissa söndagar, tex genom streaming och inspelade konserter på vår Youtubekanal.

Någon att prata med?

Varje natt har Jourhavande präst 112 öppet kl 21-06, och vid storhelger dygnet runt. Den som ringer får tala med en präst i Svenska kyrkan som har ett särskilt uppdrag och utbildning att tjänstgöra i jouren. Prästerna har tystnadsplikt.

Ruotsin kirkon palveleva puhelin suomeksi

Palveleva puhelin, puh. 020-26 25 00, tarjoaa keskusteluapua suomeksi joka ilta klo 21-24. Keskustelun lähtökohtana ovat soittajan esiintuomat asiat. Voit soittaa nimeäsi ja asuinpaikkaasi kertomatta. Päivystäjällä on vaitiolovelvollisuus.