Svenska kyrkan Uppsala

Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon: +46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Tidningen Hopp

Här kan du läsa Hopp direkt på webben eller ladda ner den.

För bästa läsning direkt på webben, välj helskärmsläge (fullscreen). Du zoomar in och ut genom att dubbelklicka på valfri text. Förflytta dig på sidan genom att hålla ned och dra.

Hopp kommer fyra gånger om året och vill på olika sätt spegla frågor som engagerar och känns viktiga för oss som bor i Uppsala.

Senaste numret av tidningen

Här kan du bläddra och läsa Hopp direkt på webben
Nr 4 2017
| Tema: Rädsla
Nr 3 2017 | Tema: Välja
Nr 2 2017 | Tema: Växa
Nr 1 2017 | Tema: Frihet

Här kan du ladda ner tidningen som pdf
Nr 4 2017
| Tema: Rädsla
Nr 3 2017
 | Tema: Välja
Nr 2 2017 | Tema: Växa
Nr 1 2017 | Tema: Frihet

Innehåll | nr 4 2017

• Ledare
  • Soul i sinne
  • Julevangeliet
  • Läbbig cocktail
  • Svar på stan
  • Att bära tillsammans
  • Närvaro skapar trygghet
  • Bibelns röda tråd
  • Gästkrönika
  • Aktuellt
Svenska kyrkan i Uppsala välkomnar #vardeljus, där kvinnor i kyrkan vittnar om kränkningar, trakasserier och övergrepp. Det är bra att det kommer ut, att tystnadens kultur bryts både i samhället i stort och i kyrkan.

Svenska kyrkan i Uppsala stödjer uppropet #vardeljus

Att leva – vad innebär det egentligen? Om Gud hör dig, vad vill du då fråga? Vad betyder det att vara kristen? Tillsammans söker vi svaren på dessa och många andra frågor. Du är välkommen att vara med!

FörsamlingsAlpha

Vi har körer för barn över hela stan.

Barnkörer

Vi har körer för barn över hela stan.

Ingen människa ska behöva vara ensam i sin sorg. Därför har vi samlat tankar och konkreta tips som gör det lite lättare för oss som medmänniskor att finnas där för någon som sörjer.

Första hjälpen vid sorg

Julevangeliet är det stycke ur Bibeln (Lukasevangeliet 2:1-20 ) som handlar om Jesu födelse och som blir uppläst under julhelgen.

Julevangeliet

Den första advent börjar en tid av förväntan. Det är en glad tid då vi ser fram emot att få fira att Jesus föddes. Överallt samlas vi till gudstjänster, konserter och andra festliga händelser.

Adventstid och juletid i Svenska kyrkan 2017

Barn världen över berövas rätten till fullvärdiga liv! Det kan vi inte tolerera. Därför arbetar vi mot sexuella övergrepp och våld. Vi vill ge barn möjlighet till trygghet, skydd, utbildning, mat och vatten. Vi kämpar för att barnens röster ska höras. Var med i årets julkampanj!

Julkampanjen 2017 - Jag är ett liv!

Som medlem i Svenska kyrkan stöttar du samhällets mest utsatta både i Sverige och världen.

Bli medlem

I kyrkorna samlas vi till gudstjänst, andakt och livets högtider.

Kyrkor

I kyrkorna samlas vi till gudstjänst, andakt och livets högtider.

Vad händer i församlingarna – här får du svaren!

Det händer i Uppsala

Vad händer i församlingarna – här får du svaren!

Håll koll på allt som händer i Uppsala. Prenumerera på nyhetsbrevet, så får du utvalda tips och det färska veckoprogrammet med e-post varje vecka.

Nyhetsbrev

Har du inte fått Hopp?

Hopp delas ut till dig som bor i Uppsala pastorats församlingar.
Vid utebliven tidning kontakta uppsala.distribution@svenskakyrkan.se
alternativt ring Bring 0200–211 911.