Hand som håller i en rykande kopp med svart kaffe.
Foto: Unsplash

Pilgrimscaféet

Pilgrimscaféet utgör hjärtat av Pilgrimscentrum. Kom in, drick en kopp kaffe och ät något hembakat, eller starta din vandring här.

Ta en rundtur inne på Pilgrimscentrum

Välkommen in

Sommaröppet pilgrimscafé

Pilgrimscaféet är en mötesplats för pilgrimsliv och gemenskap. Från midsommar håller caféet öppet mån-ons 10-15 och lör-sön 10-15.

Öppettider

Se kalendern för aktuella öppettider.

Plats för möten mellan människor

Caféet är en plats för möten mellan människor. Här kan du läsa tidningen, fördjupa dig i vår litteratur eller prata en stund. Varje tisdag har vi Lectio Divina med en enkel mässa kl. 11 och kl. 13 kan du följa med på en kort pilgrimsvandring i slottsparken.

I samverkan med TYDA

Pilgrimcaféet drivs i samverkan med TYDA. TYDA är en förkortning av Tyresö dagliga verksamhet. Här arbetar människor med olika funktionsvariationer, det innebär att det ibland tar lite längre tid att få den hjälp man behöver. Det är en gratis paus som de bjuder på!

Vill du göra en insats?

Vi är glada att många kommer till oss och nu behöver vi en hjälpande hand. Har du tid och lust att bidra? Två timmar en dag i veckan eller varannan vecka, kl. 12.00-14.00. Vi bjuder på gemenskap och soppa eller fika. Du bjuder på ditt engagemang och din tid. 

Är du intresserad, hör av dig till Inga-Lill Andrén genom att skicka ett mejl till tyreso.pilgrimscentrum@svenskakyrkan.se.