Aktuella pilgrimsvandringar

Vi arrangerar regelbundet vandringar och andra pilgrimsaktiviteter. Se datum för våra organiserade vandringar.

Program över pilgrimsvandringar våren 2023

Ladda ner pdf

Återkommande vandringar

En mindre blåmålad sten ligger ovanpå en större.

Pilgrimsvandring i Slottsparken

Vi vandrar till några av Frälsarkransens pärlor där vi stannar till för reflektion och samtal. Varje tisdag kl. 13.00-14.00.

Kulturvandringar sommaren 2023

I sommar bjuder vi in till en serie kulturvandringar i Tyresös vackra omgivningar. Skådespelaren och berättaren Marina Granlund tar dig med på en resa genom tid och rum.

Juni 2023

Vandringsmässa: Vi tror på en Gud en enda

Vi vandrar med olika bilder av Gud. Var möter vi Gud och var finner vi de tunna platserna för möten? Vandring ca 4 km. Söndag 4 juni.

Ett långt led människor vandrar längs ett fält.

Vandring längs Sörmlandsledens första etapp

Heldagsvandring i samarbete med Skarpnäcks församling. Lördag 10 juni.

Ett led människor går på en stig bland lövträd.

Pilgrimsvandra i tystnad

Allt fler drar sig undan på retreat för att ge sig tid att reflektera. Att pilgrimsvandra i tystnad är en form av retreat i tyst gemenskap med medmänniskor, djur och natur. Lördag 17 juni.

Juli 2023

En familj med två barn går hand i hand på en vandringsled i skogen.

Pilgrimsvandra över dagen

Gå med på en av våra längre vandringar i vackra Tyresö. Vandringen leds av någon av våra erfarna pilgrimsvolontärer som under vandringen leder dig i tystnad och tankar med Frälsarkransen eller pilgrimens nyckelord. Lördag 1 juli.

En grupp människor vandrar på en liten väg mellan höga buskar.

Pilgrimsvandra i Tyresö

Lördag 8 juli. Mer info kommer

Lövskog

Pilgrimsvandra med drottning Kristina

Vi går ca 1,5 mil  längs Kristinavandringen och får ta del av drottning Kristinas maximer, tankespråk som hon skrev under sin livstid. Sång, text och samtal varvas med vandring i tystnad. Lördag 15 juli.

I Franciskus fotspår: föredrag och pilgrimsvandring

Den helige Franciskus - "Guds lille fattige" - och hans bröder. Om tiggarmunkarna under 1300-talet. Måndag 17 juli kl. 18-20.

En fjäril på en lila blomma.

Pilgrimsvandring med fokus på skapelsen och klimatet

Hur kan vi leva mer hållbart och kärleksfullt utan skam och skuldbeläggning i klimatångestens tid? Hur kan vi ge varandra styrka, tröst och kunskap? Långvandring, lördag 22 juli.

Porlande vatten.

Heldagsvandring längs Vattnets kraft

Vandringen leds av någon av våra erfarna volontärer på pilgrimscenter. Förutom en vacker naturupplevelse bidrar ledaren med tankar och insikter om att vara pilgrim. Lördag 29 juli.

Augusti 2023

Ett barn med blå ryggsäck går och håller sin pappas hand i skogen.

Vandring längs munkleden

Munkvandringen är 4 km. Vandringen bygger på Franciskus av Assisis tankar om frid och fred. En kortare vandring som kan anpassas för både vuxna och mindre barn. Lördag 5 augusti.

Ett led människor går på en stig bland lövträd.

Pilgrimsvandra i tystnad

Allt fler drar sig undan på retreat för att ge sig tid att reflektera. Att pilgrimsvandra i tystnad är en form av retreat i tyst gemenskap med medmänniskor, djur och natur. Lördag 12 augusti.

Vill du hellre vandra på egen hand?

Från Pilgrimscentrum utgår olika leder som lämpar sig för alla åldrar. Den kortaste är knappt 3 km och den längsta 15 km. Våra leder startar vid Pilgrimscentrum. Du kan hämta häften med kartor, reflektioner och böner inne på Stockholms Pilgrimscentrum i Tyresö. Våra leder finns också utmärkta i appen Naturkartan, som kan laddas ner på AppStore eller Google Play.

Nyfiken på pilgrimsvandring?

Att pilgrimsvandra är att ge sig själv tid till gemenskap och reflektion där kropp och själ är med i processen.

Vandra på egen hand?

Våra vandringsleder

Från Stockholms Pilgrimscentrum i Tyresö utgår olika leder som lämpar sig för alla åldrar. Den kortaste är knappt 3 km och den längsta 15 km. Våra leder följer kartor och är delvis utmärkta i naturen.