Tanums pastorat

Välkommen till din kyrka vid vackra Bohuskusten. Vi erbjuder en mötesplats för kristen tro och gemenskap med stolta kyrkotraditioner i både inlands- och skärgårdsmiljö.

Här hittar du våra gudstjänster & andakter

Aktiviteter i Tanums pastorat

Både våra regelbundna aktiviteter som oregelbundna.

Konserter

Kom och lyssna på musik i våra kyrkor

Dop, vigsel, begravning, konfirmation

Här kan du läsa vad som gäller kring förrättningar i Tanums pastorat.

Personal & kontakt

Här hittar du uppgifter för kontakt med all vår personal i pastoratet.

Kyrkogårdsförvaltningen

Information för kyrkogårdar & gravar i pastoratet.

Lindska Gården

Vår verksamhet och öppettider

Barnverksamhet

Barngrupperna i våra församlingshem

Från kyrkofullmäktige och kyrkoråd

Uthyrning av församlingshem

Behöver du lokal för t.ex. möten eller kalas?

Gdpr

Hur vi behandlar dina personuppgifter

Välkommen in i gemenskapen

Kyrktaxi

Om du behöver hjälp att ta dig till våra aktiviteter och gudstjänster

Närbild på två vigselringar som tillsammans med en blomkvist ligger på en uppslagen bok med rubriken Vigselgudstjänst.

Boka vigsel 2023

Här kan du se lediga tider för vigsel samt skicka in bokningsförfrågningar inför sommaren 2023

Leaderprojekt Grebbestad, Lindska Gården

Sedan 2019 pågår ett leaderprojekt i Grebbestad. Leaderprojektet är en del av Lindska gårdens verksamhet. På Lindska gården (gamla prästgården i Grebbestad) växer Tanums pastorats diakonala centrum fram.  Genom medel från EU får pastoratet möjlighet att bygga upp en verksamhet med grön rehabilitering för att på så vis motverka psykisk ohälsa och social utsatthet bland invånare i Grebbestad och övriga Tanum med omnejd.  Det sker i bred samverkan med andra aktörer i kommunen. Projektägare är Tanums pastorat, som även bidrar med personalresurser till projektet.

Kring gamla prästgården i Grebbestad vill vi genom leaderprojektet skapa en vacker oas och en mötesplats för alla. Vi tror att grön diakoni är ett självklart led i att människor ska må bra; att få vistas i en fin utemiljö där det finns plats för alla.

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva