Välkomna till oss! Stenkumla församling består av Stenkumla, Träkumla och Västerhejde socknar med kyrkor och Vibble kapell. Vi är cirka 2300 medlemmar. Vi inbjuder till mässor och gudstjänster. Här finns många verksamheter för barn och vuxna. Aktiviteter som musiklekis, barngrupper, konfirmander, barnkör och vuxenkör, musikgrupp, syföreningar, soppluncher och trivselsamlingar

Snart börjar höstterminen

Tre mogna röda äpplen på en gren.

Välkommen till höstens barn- & ungdomsverksamhet

Musiklekis, Körskola, Barnkör, Ungdomskör & Ungdomsgrupp.

Pilgrimskonfirmander 2022 - 2023

Välkommen att bli konfirmand hos oss. Vi startar 11 september 2022.

babybesök hos Musiklekis

Musiklekis

Startar tisdag 6 september.

Gudstjänster och aktiviteter

Välkommen att vara med!.

Ett tjockt stearinljus brinner i en ljusstake.

Bön för fred

Heliga treeniga Gud, du som är världens upprätthållare och frälsare. Vi ber för situationen i och omkring Ukraina. Vi ber om insikt, mod och handlingskraft hos politiker och ledare att gå fredens väg. Stärk enheten mellan människor, folk och stater. Hjälp oss alla att verka för fred och försoning. Jesus Kristus, vår befriare, ge våra oroliga hjärtan ro. Kom med din fred. Amen.

En solros på en blomsteräng.

Våra kyrkor är öppna 8.00 - 20.00

Välkommen för enskild andakt och ljuständning.

Välkommen till sommarens Pilgrimsvandringar

Att göra en pilgrimsvandring innebär att man bryter upp från vardagens mönster och ger sig ut på vandring. Under några timmar, en dag eller veckor….

Dop

Ett litet barn har kommit till världen. Det vill vi gärna fira tillsammans med er - välkommen till dop!

Närbild på två vigselringar som tillsammans med en blomkvist ligger på en uppslagen bok med rubriken Vigselgudstjänst.

Välkomna att vigas i någon av församlingens kyrkor!

Kyrkogårdarna och gravar

Församlingens kyrkogårdar finns vid Stenkumla, Träkumla och Västerhejde kyrkor.

Våra kyrkor

Kyrkorna är öppna i samband med gudstjänst. Du kan också kontakta klockarna för besök Under sommarmånaderna är kyrkorna öppna dagligen mellan kl. 8 - 20.

En man sitter utomhus och spelar gitarr. Solen skiner.

Musikglädje

Har sommaruppehåll och börjar i september igen.

Körer

Har sommaruppehåll och börjar i augusti/ september igen.

Närbild på en kaffekopp som hålls mellan två händer, och två samtalande människor i bakgrunden.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

Robin hade som vanlig slagit sig ner i soffan hos den gamla kvinnan. Astrid hette hon. De hade kommit nära varandra sedan den dag hon första gången bjöd in honom på kaffe. Läs Tankar inför helgen med prästen Charlotte Frycklund.