Stenkumla församling

Välkomna till oss! Stenkumla församling består av Stenkumla, Träkumla och Västerhejde socknar med kyrkor och Vibble kapell. Vi är cirka 2300 medlemmar. Vi inbjuder till mässor och gudstjänster. Här finns många verksamheter för barn och vuxna. Aktiviteter som musiklekis, konfirmander, barnkör och vuxenkör, musikgrupp, soppluncher och trivselsamlingar

Gudstjänster och aktiviteter

Välkommen att vara med!.

Närbild på tulpaner i olika färger.

Våren är här igen!

13 april kl. 18.00 i Stenkumla kyrka Musikglädje spelar och sjunger

Konsert med Visby stifts ungdomskör

14 april kl. 14.30 i Stenkumla kyrka

Kyrkliga Gubbklubben

18 april kl. 16.00 - 18.00 Vibble gård

Pilgrimsvandring 11 maj

Att göra en pilgrimsvandring innebär att man bryter upp från vardagens mönster och ger sig ut på vandring. Under några timmar, en dag eller veckor….

Må bra lördagar

20 april Tema Vårtecken Vibble gård kl. 10.00 - 13.00

babybesök hos Musiklekis

Musiklekis

Tisdagar 9.00 - 11.30 i Vibble gård

Barn & Ungdomsverksamhet

Välkommen till våra grupper!

En man sitter utomhus och spelar gitarr. Solen skiner.

Musikglädje

För dig som tycker om att spela och sjunga tillsammans.

En flicka häller vatten i en dopfunt.

Dop

Vill du låta döpa ditt barn? Eller vill du själv bli döpt? Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj. Det är också en fin tradition som går långt tillbaka i historien.

Närbild på två vigselringar som tillsammans med en blomkvist ligger på en uppslagen bok med rubriken Vigselgudstjänst.

Vigsel

Välkomna att vigas i någon av församlingens kyrkor!

Våra kyrkor

Välkommen för enskild andakt och ljuständning.

En portklapp och ett nyckelhål på en gammal trädörr.

Våra kyrkors öppettider

Välkommen för enskild andakt och ljuständning. Stenkumla och Träkumla hålls öppna under dagtid alla dagar. Västerhejde öppnas enligt överenskommelse vänligen kontakta expeditionen 0498-26 20 55

Närbild på en röd ros. En kyrkogård syns suddigt i bakgrunden.

Kyrkogårdar och gravar

Kyrkogårdarna är de dödas vilorum. Sedan många århundraden har församlingen begravt sina döda där. Det är vackra platser skapade för att minnas och hedra våra kära, platser för stillhet och eftertanke.

Ett tjockt stearinljus brinner i en ljusstake.

Bön för fred

Heliga treeniga Gud, du som är världens upprätthållare och frälsare. Vi ber för situationen i och omkring Ukraina. Vi ber om insikt, mod och handlingskraft hos politiker och ledare att gå fredens väg. Stärk enheten mellan människor, folk och stater. Hjälp oss alla att verka för fred och försoning. Jesus Kristus, vår befriare, ge våra oroliga hjärtan ro. Kom med din fred. Amen.

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

En glad hund sitter på en kulle med en sjö i bakgrunden.

Tankar inför helgen

"Mycket av Guds fantastiska skaparförmåga och Guds kärlek till sin skapelse kan jag förnimma och uppleva i naturen och hos djuren, kanske specifikt hos en liten hund vid namn Frank." Läs prästens tankar inför helgen på Svenska kyrkans bloggportal.