Pilgrimskonfirmander 2020-2021

Välkommen att bli konfirmand hos oss

Människan har en medfödd upptäckarlust. Att lära sig nya saker och se nya platser. Den kristna tron beskriver ofta en människas liv som en resa från vaggan till graven till det slutliga målet hos Gud. När vi vandrar behöver vi inte ha bråttom för det är när vi tar det lugnt som vi får de bra samtalen.
En pilgrimsvandring är vandring utöver det vanliga. Att vandra är ett sätt att vårda kropp och själ och lusten väcks ofta av nyfikenhet. Vad möter vi bortom vägkröken och inom oss själva? Vandringen kan ske både genom att gå från en plats till en annan men det är också en inre vandring där vi upptäcker saker om Gud, den kristna tron, våra medmänniskor och oss själva.
Genom alla tider har människor pilgrimsvandrat till heliga platser för att få en annorlunda upplevelse. Det finns många berömda pilgrimsleder i världen t.ex. vägen till Santiago de Compostela i Spanien dit pilgrimer har vandrat i tusen år. På Gotland har vi en del av S:t Olofsleden, den som sträcker sig genom Sverige ända till Trondheim i Norge. Här finns också några mindre leder man kan vandra som t.ex. mellan Roma kungsgård och Dalhems järnvägsstation eller mellan Fröjel och Klinte.

Konfirmanderna i Stenkumla församling träffas på söndagar kl. 13.30 – 17.30 jämna veckor i Vibble gård. Dessa träffar är obligatoriska. En del av undervisningen innebär att konfirmanderna deltar i gudstjänstlivet.
Vi kommer att åka på två läger tillsammans; ett läger 18-19 september och ett annat under våren då vi ska vandra en pilgrimsled.
Inskrivning och start 6 september 13.30 i Vibble gård
Konfirmation i Stenkumla kyrka i maj 2021.
Anmäl dig i förväg eller bara dyk upp den 6/9 Har du frågor och funderingar som rör Pilgrimskonfirmander kontakta maria.engelhardt@svenskakyrkan.se eller ring 072-714 17 24

Vi som lämnade denna inbjudan är Linnea Tibell, kantor och Maria Engelhardt, församlingspedagog i Stenkumla församling. Det är vi två och vår kyrkoherde Andrea Bogren som ansvarar för konfirmanderna detta läsår.