Välkommen att bli konfirmand hos oss

Konfirmandtiden

Du ska veta att varje år är ca 30.000 ungdomar  konfirmander i Svenska kyrkan. Det är en spännande tid som handlar om kristen tro, ditt liv, dina frågor och sådant som är viktigt för dig.

Du som fyller 15 år eller börjar i klass 8 år 2017, ladda nu upp för att anmäla dig till konfirmandundervisningen år 2017-18. Du kommer att få en personlig inbjudan, när det närmar sig till hösten 2017. Ett spännande och utvecklande år väntar dig.

Ni ska få bekanta er med en bok som är en guldgruva av berättelser med romantik, våld, list och action. Bibeln är världens mest spridda bok tätt följd av Maos lilla röda och Harry Potter serien. En bok vars berättelser gett inspiration till många filmer t.ex. Indiana Jones filmerna.

Som konfirmand hos oss får du även bekanta dig med gudstjänst och andakt och känna gemenskap i konfirmandgruppen och i församlingen. Vi vill kunna erbjuda dig en möjlighet att under detta läsår få utforska och pröva kristen tro.

Konfirmandtiden i Stenkumla:

Vi träffas tisdagar kl.17.00 – 19.00 varje vecka i Vibble gård

och kommer att ha ett läger under hösten och ett läger under våren

Start med inskrivning i Vibble gård 5 september kl.17.00

Gemensamma dagar med andra konfirmandgrupper några gånger under året.

Konfirmationsmässa i Stenkumla kyrka i maj 2018

Konfirmander tågar in i kyrkan till festgudstjänsten
Bild: Bertil Nilsson

Anmälan senast 31 augusti till:

Maria Engelhardt, församlingspedagog

E-post: Maria Engelhardt

Staffan Eklund kyrkoherde

E-post: Staffan Eklund

Undrar du något, kontaka dem för att få veta mera.