Dopet är en stor glädjefest

Att få ett barn är en stor, stor glädje. Vi lyckönskar er till ert barn och gläder oss med er. Vi ber att få inbjuda till dop.

Dop kan firas i våra vackra kyrkor i Stenkumla, Träkumla och Västerhejde samt i Vibble kapell eller annan plats.

Hör av er till pastorsexpeditionen (0498-262055) eller direkt till någon av prästerna för  att boka tid för dopet, och för att mötas och planera dophögtiden, bl a välja vackra psalmer och annan musik.

I våra församlingshem Vibble gård och Träkumla församlingsgård kan ni gratis låna lokaler för dopkalaset. Vi lånar också ut dopdräkt.. Det kostar inget att bli döpt i Svenska kyrkan.

Läs mer om Dopet på svenskakyrkans sida

Närbild på en hand som tillhör en bebis i dopklänning.
Foto: Albin Hillert/Ikon

Boka dop här

Genom att fylla i det här formuläret med uppgifter bokar ni dop enkelt och smidigt - välkomna med er förfrågan.

Vem skall döpas? Här anger du uppgifter om barnet som skall döpas. Om anmälan gäller flera barn så fyll i ett formulär för varje barn. I fältet övrigt längst ner kan du då ange att de "hör ihop".

Sammankomst efter dopet Vid många dop kommer fler människor än vad familjen kan ta emot i hemmet. Då kan man låna lokal av oss för "dopkaffe". Ange nedan om du önskar låna lokal och skriv också om det är ett krav för att kunna boka dop.