Vigsel

Bröllop är fest. Ett minne för livet. Inte bara för dem som gifter sig utan också för släkt och vänner.

Ofta när vi hör ordet Bröllop tänker vi kanske på ett stort pampigt kyrkbröllop där orgeln på läktaren dånar fram mäktig brudmarsch och det blivande brudparet glider fram genom kyrkan med tärnor och marschalkar och kanske också med små brudnäbbar som strör ut blommor efter gången. Inte ett öga är torrt. Gärna med efterföljande fest, god mat, dans, glädje och lyckönskningar. Eller tänker vi på ett litet, intimt bröllop med närmaste släkten och vännerna hemma i trädgården eller vid sommarstugan. En del väljer kanske borgerlig vigsel eftersom det ska vara enkelt.

Bröllop kan se väldigt olika ut eftersom vi människor är olika med olika förutsättningar. Det viktiga är i alla fall innehållet - vigseln. Inte utformningen runt omkring.

En kyrklig vigsel innehåller en juridisk del men också en del där vi genom förböner, psalmer och goda tankar får visa brudparet att de omsluts av Guds välsignelse hela sitt fortsatta liv tillsammans.

Det finns gott om plats för solosånger, extra musik, diktläsning m.m. Men går också att göra enkelt om brudparet så önskar.

I vårt pastorat har vi reserverat vigseltider på lördagar kl 13 och kl 15 och det går bra att använda församlingshemmen på respektive plats om man vill samlas för mat efteråt. Det kostar ingenting att använda våra församlingshem men vi vill att ni lämnar rummen i den ordning de var när ni kom dit. Välstädade. Vårt pastorat har också som policy att det är drog- och alkoholfritt i våra församlingshem. Nyckel lämnas ut av vaktmästaren på respektive plats efter telefonsamtal med densamme.

Vigseltider bokas på vår expedition.