Foto: Ikon/Falk

Romaklosters pastorat

Välkommen till Romaklosters pastorat som omfattas av församlingarna Dalhem, Vänge, Östergarn, Roma, Björke, Akebäck, Follingbo, Barlingbo, Endre och Hejdeby

Romaklosters pastorsexpedition

Visbyvägen 33 B plan 2 (samma hus som Bibliotek och Apotek)

Våra telefontider är tis -tor 10-12  Obs! ändrad tid!

Tel.nr 0498-500 31

VI BER FÖR UKRAINA OCH SVENSKBYBORNA

Roma kyrka är öppen för dig om du vill tända ljus för dina nära och kära och fred för vår värld.

Behöver du någon att prata med, finns vi präster och diakon här för dig. Nattetid finns Jourhavande präst tillgänglig på telefon 112.

Livets Gud
Se vår oro. Vi ber för människorna i Ukraina. För alla som har makt att stoppa krig och förstörelse. För det Europa som är vårt hem. Du som alltid varit tillflykt i oro, nöd och krig, förbarma dig över din värld – också denna dag. Amen /Ärkebiskop Antje Jackelén

Barnverksamhet 0-6 år

Välkommen till Musiklekis -en möjlighet för dej som är hemma med små barn att komma och sjunga, leka, fika och umgås.

Barnverksamhet 6-13 år

Vi äter mellanmål, leker, pysslar, läser olika berättelser ur bibeln och avslutar med enkel andakt med ljuständning

Trött kvinna lutar sig tillbaka och tittar på ett barn.

Tankar inför helgen – präster funderar utifrån söndagens texter

"Guds rike känns inte som det riktigt är i närheten, ärligt talat. Särskilt inte om det kräver en motinsats av mig. Att jag ska hålla mig alert, uthållig och frimodig." Läs Tankar inför helgen med prästen Maria Birgitta Agstam Häggkvist.

100 kyrkornas ö

En app av Svenska kyrkan i Visby stift

Kyrkjakten – ett sätt att upptäcka Gotlands kyrkor

En guideboken på drygt 170 sidor till 37 av Gotlands kyrkor.

Biskopsvalet 2022

Stiftsstyrelsen har den 21 mars 2022 beslutat om en tidsplan för biskopsval i Visby stift. Tidsplanen är att nomineringsval hålls den 22 juni, valomgång 1 den 19 september och en eventuell valomgång 2 den 10 oktober. Rösträtt i biskopsvalet har anställda präster och diakoner samt elektorer som väljs av församlingarna på Gotland och i utlandet.

Mamma håller bebis under ett dop.

Dop

Dopet är en glädje och fest som bekräftar att vi alla ingår i ett större sammanhang och gemenskap – en församling och en världsvid kyrka som Gud har omsorg om.

Konfirmation

Varför händer onda saker i världen? Kan jag alltid vara mig själv? Vad ska jag bli i framtiden? Du är inte ensam att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Vigsel

Planerar ni ert bröllop? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet. Här berättar vi om vigselgudstjänsten och hur man bokar präst och kyrka. Och så får ni tips om annat att tänka på.

Levande ljus i kyrkan

Begravning

Om du förlorar en människa som står dig nära, behöver du ta hand om dig och få tid att sörja. Men kanske är det inte nog med sorgen. Kanske är du den som ansvarar för allt det praktiska – att berätta för andra, att beställa en kista och att ordna med begravningen?

Medlem - så här skyddas dina personuppgifter