Foto: Magnus Aronsson

För dig som är ungdom

SKUF - Svenska Kyrkans Unga Fiskar,  åk 7 och uppåt

Kyrkans Unga vänder sig till ungdomar i hela pastoratet, från åk 7 och uppåt. Det är lite som en ungdomsgård, där vi träffas och gör roliga saker ihop. 

Under terminerna ses vi i Dalhems församlingshem på torsdagar kl 19-21.

Ledare, Olle Jonsson

 

 

För dig som går i åttan i höst är det tillfälle för konfirmation!

Några väljer att konfirmeras därför att kompisen ska göra det! Andra för att få fina presenter! Men de flesta väljer konfirmationen för att tillsammans med andra fundera över frågor gällande livet. Vad är kärlek? Duger jag? Vart tar man vägen när man dör? Vem är Gud -finns han? Att stå för det man tycker, m.m
Att prata kring frågorna; rätt och fel, godhet och ondska, liv och död, glädje och sorg, kärlek och svartsjuka.

Efter konfirmationen är de flesta överens om, att genom fundera kring hur man vill leva och vara som människa, har man också lärt sig mer om vad som ger ens liv innehåll och mening.

Vi i kyrkan kan inte svara på allt men vi kan lova att du får tid och ett sammanhang att fundera över dina alldeles egna svar..Att konfirmeras handlar om att ta reda på vad du tror och vad som är viktigt för just dig!

Läs mer på www.svenskakyrkan.se/konfirmation eller scrolla ned för att läsa mer om våra grupper.

Skapargruppen

Tema: Vi kommer att träffa ett antal utövande konstnärer och hantverkare och få pröva på att skapa tillsammans med dom, sen samtalar vi om tro utifrån det vi skapat.

Träffas: Oftast andra helgen i månaden, både lördag och söndag, men du sover hemma. Vi har vår bas i Dalhems församlingshem. Exakta tider bestäms i gruppen.

Läger: Två läger – ett i slutet av jullovet (3 dagar) och ett i början av påsklovet (5 dagar).

Konfirmation: Konfirmationen sker lördagen den 23:e april 2023

Börjar: 8:e oktober 2022

 

 

Helggruppen

Träffas: Ungefär var tredje lördag (förmiddag eller eftermiddag beroende på gruppens önskan), oftast i Dalhems församlingshem, samt några söndagar 10-12 för gemensamt gudstjänstdeltagande.

Läger: Tre läger – höstlovet 2022, sportlovet 2023 och Kristihimmelsfärdshelgen (slutet på maj) 2023. Plus en övernattning i kyrkan på påsken.

Konfirmation: Konfirmationen sker lördagen den 27:e maj 2023

 Börjar: 15:e oktober 2022

Gå vidare med Gud

Efter konfirmationen väljer en del att stanna kvar som Unga ledare. En Ung ledare får utbildning och erfarenhet i att leda de nya konfirmanderna. En chans att utvecklas som människa, få erfarenhet att skriva på cv:t och stöd i ett fortsatt liv med Gud.

Passar du inte som ledare men vill ha en plats i kyrkan att vara aktiv på, prata med oss så visar vi vad du kan göra.

Frågor? Funderingar? Kontakta oss: