Kartor och sträckor

Du kan när som helst ge dig ut på pilgrimsleden på egen hand. Via pilgrimskartan hittar du din väg, viloplatser, toaletter och platser att övernatta på. Följ S:t Olofsmärkningarna, papperskartan eller se din exakta position via den digitala kartan. Läs mer om de olika alternativen.

Tryckta kartor och Pilgrimsfolder

Digital karta

Via www.pilgrimsledenorust.se kan du se leden på en digital karta som också kan visa din position så att du kan zooma och se de stigar och vägar du vill gå på.  

Steg 1 -  Skriv in www.pilgrimsledenorust.se i adressfältet i telefonens webbläsare (det är alltså ingen egen applikation).

Steg 2 - När du får frågan om att aktivera platstjänster väljer du tillåt (det gör att du kan se din exakta position på leden)

Steg 3 - Du får upp en informationsruta som pekar på var du ska trycka för att spara sidan till din telefon. 

Steg 4 - Informationsrutan hänvisar dig till att trycka på "lägg till på hemskärmen" om du har en iphone eller "lägg till på startskärmen" om du har en android. 

Steg 5 - En vandringsledsikon har nu sparats till din skärm. Leta upp den flytta den till en plats där du enkelt hittar den. Så kan du när som helst använda den.

Steg 6 - För att kartan ska fungera behöver du aktivera platstjänster och mobildata. Det gör du i telefonens inställningar eller genom att dra längst upp på skärmen och ner så att du får fram en "rullgardin".

 

Tryckt material

I vår pilgrimsfolder (se nedan) kan du läsa information om leden på flera olika språk. Där finns även kartan där du förutom leden kan se var du hittar toaletter, övernattningsställen, parkeringsplatser med mera. Du kan även se hur du kan ta en avstickare till andra leder i anslutning till pilgrimsleden. Du hittar foldern i våra kyrkor och kyrkans hus, i brevlådor i anslutning till kyrkor längs med leden, på turistbyrån samt pastorsexpeditionen.

Pilgrimspass

I ditt pilgrimspass samlar du stämplar från de olika kyrkor du har besökt. Passet finns både i vår pilgrimsfoldern och tillgängligt separat för nedladding nedan.

Sträckor att vandra på leden

Svanesunds färjeläge – Långelanda kyrka 3,5 km

Långelanda kyrka – Stala kyrka 10,7 km 

Stala kyrka – Tegneby kyrka 6,5 km 

Tegneby kyrka – Nösunds kapell, via Brattebräcka – 11,2 km 

Nösunds kapell – Morlanda kyrka 19 km 

Morlanda kyrka – Röra kyrka, via Göksäter 13 km 

Morlanda kyrka – Ängö färjeläge 8 km

Röra kyrka – Stala kyrka 10 km 

Röra kyrka – Torps kyrka 12,8 km 

 Torps kyrka – Myckleby kyrka  9 km 

Myckleby kyrka – Långelanda kyrka  12,6 km 

Nösunds kapell – Hälleviksstrands kyrka 8 km

Hälleviksstrands kyrka – Morlanda kyrka 14 km

Kartblad till delsträckorna ovan. 

 

Swisha till Pilgrim På Orust

Pilgrim Orust 123 636 56 47

Har du deltagit i en pilgrimsvandring där en avgift ska betalas swishar du detta nummer. Alla överföringar via Swish till numret ovan går till att finansiera pilgrimsvandringar och pilgrimsleden på Orust - stötta gärna detta fina arbete. 

Läs mer om hur du använder och laddar ner Swish på www.getswish.se.

Pilgrimsvandra

På vår pilgrimsled kan du via stigar, kuperad terräng och småvägar uppleva hav, berg och inland och vandra mellan åtta vackra kyrkor. Läs mer!