Gemenskap på Franciscus

Franciscusgården, Vildgåsvägen 8A, Rosenkälla kulle, måndagar klockan 13.30-15.30.

Nyköpings församling bjuder in till träffar för daglediga på sex platser: S:t Nicolai församlingshem, Alla Helgona församlingshem, Oppebykyrkan, S:ta Katarina kyrka, Mariagården och Franciscusgården.

Kalendariet, som finns längre ner på den här sidan, uppdateras löpande med aktuell information. Programmen finns också i bladet ”Uttryck”, som finns på papper i kyrka/församlingshem. KIicka här om du vill ladda ner aktuellt Uttryck digitalt.

För mer information, kontakta:

Magdalena Fors

Gemenskap på franciscus våren 2019

14 januari "Där ord inte längre räcker till...". Musik från hjärta till hjärta med Christine Ankarswärd och Helena Wanrud.
21 januari "Hjärtats samtal med Gud". Magdalena Fors, präst, berättar om bönen.
28 januari "Klosterliv", ett bildspel. Lars Lindelöf kåserar.

4 februari "Visor i vintertid". Cecilia Norinder spelar och sjunger.
11 februari "Nynäs slott och naturreservat". Bilder med Susanna Harjula
18 februari "Vet du vad?". Frågesport med Astrid Björklund
25 februari "Povel Ramel i våra hjärtan". Larseric Eldenäs kåserar och spelar godbitar.

4 mars  "Nyköpings historia, våra gatunamn". Carl Gedda berättar och visar bilder.
11 mars "Som vi minns Evert Taube". Leif Marmgård spelar gitarr och sjunger.
18 mars "Tipspromenad 2.0". Gun Hjertén testar våra kunskaper igen.
25 mars "Vandra på Sörmlandsleden". Karin Reibring visar bilder och berättar.

1 april "Genom Botswana och Zimbabwe". Safariresan med Göran Forsmark fortsätter.
8 april "Vandringen till Jerusalem". Dikter av Bo Setterlind. Mona Bäckbro läser och vi sjunger psalmer.
15 april "Grammofontimmen". Larseric Eldenäs minns ett radioprogram.
29 april ”Musik för mig – kanske för dig?!” Per Christoffersson, piano, och Stig Söderström, saxofon.

6 maj ”Från Bellman till Taube – Del 2” – Kenth Nyqvist och Torbjörn Thell underhåller.
13 maj ”I Franciscus fotspår – en pilgrimsresa till Assisi” – Maud Eldenäs berättar till några bilder.
20 maj ”Nynäs naturreservat – från kust till insjö” – Reservatföreståndaren Stephan Gäfvert visar bilder och berättar.
27 maj ”Ut i det blå” – Bussresa till okänt mål. Föranmälan krävs (begränsat antal platser)

3 juni ”Good Fellows igen!” – Underhållning och allsång med 5 glada musikanter.
10 juni ”Premiär Café Lillstugan”

Med reservation för eventuella förändringar. Kalendariet uppdateras löpande med aktuell information.