Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nya avsnitt i ärkebiskopens podcast

En rabbin, en tidigare partiledare och en docent i filosofi – det är några av vinterns gäster i ärkebiskop Antje Jackeléns podcast Prata till punkt med ärkebiskopen. Sammanlagt är fyra avsnitt inplanerade i februari och mars, det första finns nu tillgängligt i vanliga poddkanaler. Det är ett samtal med författaren och samhällsdebattören Anders Wijkman om hur viktigt civilsamhället är i klimatfrågan, att det behövs en reformation av ekonomin, och om den svårfångade balansen mellan hot och hopp.

– Jag är glad över att få ”prata till punkt” med människor som har så olika bakgrunder och erfarenheter med sig in i samtalet. Och ärligt talat, ibland skulle jag inte ens vilja sätta punkt utan hellre kunna säga ”fortsättning följer”. Det goda samtalet behöver ta större plats i samhället, säger ärkebiskop Antje Jackelén.

Övriga medverkande i vinterns program är:  
Jonna Bornemark – docent i filosofi och lektor på Södertörns högskola 
Om New Public Management, det förnuftiga i postmodernismens förnuftskritik, om postmodernismens förtjänster, varför Cusanus är dagens hjälte och om kroppens spiritualitet.

Ute Steyer – rabbin  
Om judendomens och kristendomens gemensamma rötter, om judarnas situation i Sverige idag, om växande antisemitism och den svenska självbilden. 

Alf Svensson – politiker och tidigare partiledare för Kristdemokraterna
Om människovärde, tro och politik och demokratins framtid.

Podcasten finns tillgänglig i vanliga kanaler, till exempel iTunes, samt på Svenska kyrkans webbplats. Här kan man också lyssna på tidigare avsnitt. 

I podcasten vill ärkebiskop Antje samtala om existentiella frågor, kristen tro, och det goda samhället. Varje samtal är omkring 50 minuter. Vinterns första avsnitt finns alltså tillgängligt nu och resterande tre släpps under kommande veckor.