En person sitter och håller på med sin mobiltelefon.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Jourhavande präst utökar sin chatt ytterligare

Nyhet Publicerad Ändrad

Tjänsten Jourhavande präst utökar sina öppettider för chatt ytterligare, Nu blir det möjligt att chatta med en präst redan från 18.00 varje dag.

– Vi vill kunna möta de samtal som kommer från ungdomar, säger Nina Sagovinter, präst och Svenska kyrkans nationella samordnare för jourhavande präst.
Jourhavande präst har tidigare förstärkt sin bemanning för att kunna möta den ökande oron i samhället med anledning av coronavirusets spridning. Dels har man nu fler präster som svarar i telefonen, och dels har öppettiderna förlängts, i både telefon och i chatt. Nu förlänger man chattens öppettider ytterligare.

– Vi märker att vi har ett högre tryck och antalet som vill chatta med jourhavande präst är mycket större än vanligt. Det här blev märkbart i samband med coronavirusets spridning i början av mars, säger Nina Sagovinter.

– Nu väljer vi att utöka öppettiderna ytterligare för vår chatt, framförallt för att kunna ta emot alla de ungdomar som hör av sig.

Chatten håller nu öppet klockan 18.00–24.00 alla kvällar i veckan.

Om jourhavande präst

Öppettider telefon

Alla dagar klockan 17.00–08.00

Öppettider chatt

Alla dagar klockan 18.00–24.00

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.